Sezon kapanışı Tekirdağ'da yapılacak

2008'den bu yana yaklaşık 130 bin çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılayan "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyununu Tekirdağlı minik tiyatroseverlerle bulu?

GÜNDEM 27.05.2016 19:07:00 0
Sezon kapanışı Tekirdağ

‘Yaşam için teknoloji’ anlayışıyla, tüketicilerine mükemmel sonuçlar elde etmenin en kolay yolunu sunan Bosch Ev Aletleri, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Sahnelere ilk kez 2008 yılında “merhaba” diyen ve bugüne kadar yaklaşık 130 bin çocuğa ulaşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyununu 28 Mayıs tarihinde saat 12.00 ve 14.00’te Marmaraereğlisi Halk Eğitim Merkezi’nde, 29 Mayıs tarihinde ise saat 12.00 ve 14.00’te Malkara Belediye Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sunacak.
Türk Çocuk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural’ın kaleme aldığı oyun, 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlandı.

 

HAYVANLAR, LA FONTEN’İ YARDIMA ÇAĞIRIYOR
‘La Fonten Orman Mahkemesi’nde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor, neleri yapmamaları gerektiği anlatılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini ilk olarak Amasya’da açtı. Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Düzce, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bursa, Edirne ve Kırklareli’ne gelen Bosch Çevre Tiyatrosu sezon kapanışını Tekirdağ’da yapılacak.