Bu olmadı beyler

Trakya Kalkınma Ajansı'nın yüzde 90 oranında hibe desteği verdiği proje ile yöresel ürünler üreten köylü kadınların bir dernek çatısı altında toplanmaları sağlandı.Projenin açı

GÜNDEM 26.05.2016 18:36:00 0
Bu olmadı beyler

Trakya Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Sosyo-Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği verdiği, Malkara Belediyesi ve Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan ‘Ninemin Kileri’ projesi sona erdi. Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği’nde düzenlenen törene Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan,  Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Yaylagöne Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve üyeleri,mahalle muhtarları ve davetliler katıldı.

KADINRLAR BİR ARAYA GELDİ
Projede emeği geçen herkesi kutladığını belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin "Ortak bir amaç için birlikte hareket etmek kolay değil. Bu proje kapsamında kadınlar bir araya gelerek yöresel ürünlerimizi birlikte üretmeye başladılar. Ninemin Kileri projesinin görünmeyen kahramanlarını bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Bu proje birçok kişiye örnek olacak,  yöresel ürünlerimizin değerine değer katacak” dedi.
Açılış konuşmaların ardından projede emeği geçen kurumlara plaket takdim edildi ve “Ninemin Kileri”nin açılış kurdelesi, kadınlar olmadan gerçekleşti.

PROJENİN AMACI
Proje kapsamında yöresel ürünleri üreten 16 köy kadını ve ürettikleri 6 çeşit yöresel ürün tespit edildi, bu ürünlerin üretiminin yapılacağı bir üretim atölyesi hazırlandı, ayrıca hedef grupta yer alan kadınlara üretim öncesi gerekli eğitimler verildi.