Böyle teslim oldular

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından kazılan bomba tuzaklı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki pkk teröristlerin etkisiz hale getirilmesi kapsamında başlatılan opera

GÜNDEM 25.05.2016 17:37:00 0
Böyle teslim oldular

Operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6'sı kadın 25 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristlerin toplu halde teslim olmaları ile ilgili önce bir kadın teröristin yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi. Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın pkk'lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiğini ve böylelikle 25 pkk'lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi.Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, teröristler üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen pkk'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

433 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde bugüne kadar sürdürülen operasyonlarda toplam 433 pkk'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.