Bandolu karşılama

Geçtiğimiz günlerde Edirne'ye atanan Edirne Valisi Mehmet Tekinarslan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 24.05.2016 18:28:00 0
Bandolu karşılama

Vali Dursun Ali Şahin’in emekliye ayrılmasının ardından Edirne’ye atanan Vali Mehmet Tekinarslan’ı Başkan Gürkan, Edirne Belediyesi Bandosu eşliğinde karşıladı. Edirne Belediye Bandosu’nu selamladıktan sonra Başkanlık Makamı’na çıkan Vali Tekinarslan, Başkan Gürkan ile Tarihi Edirne Belediye Binası ile Atatürk Odası’nı gezdi.
Tarihi Edirne Belediye Binası’nın 1898’de Deli Dilaver lakabıyla bilinen Belediye Başkanı Dilaver Bey’in, halktan 5 bin lira para toplayarak, bir proje çizdirdiğini anlatan Gürkan, “2 yılda bitirilen bina 1900 yılında hizmete sunuluyor. Türkiye’de belediye binası olarak projelendirilerek, 116 yıl kesintisiz hizmet veren tek bina burasıdır” ifadelerine yer verdi.
Vali Tekinarslan’a daha sonra Atatürk Odası’nı gezdiren Başkan Gürkan, 21 Aralık 1930’da Atatürk’ün Edirne’ye gelişinden ve Atatürk Odası’nın tarihçesinden bahsetti.
Edirne Belediye Binası’nda bulunun tarihi tabloları da inceleyen Tekinarslan ise tarihi binayı ve binanın duvarlarını süsleyen tabloları çok beğendiğini söyledi. Başkanlık Makamı’nda bir süre Başkan Gürkan ile sohbet eden Vali Tekinarslan, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde uğurlandı.