Törenle hizmete açıldı

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji bölümünde kardiyo-onkoloji ünitesi törenle hizmete girdi.

YAŞAM SAĞLIK 24.05.2016 18:26:00 0
Törenle hizmete açıldı

Açılışa, Trakya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Prizren Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, rektör yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, dekanlar, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta, öğretim üyeleri ve çalışanlar katıldı.
Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, hastanenin birçok kamu hastanesinin sahip olmadığı imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, “Hastanemizin radyasyon onkolojisi bölümünde bulunan IMRT cihazı, patoloji bölümümüzdeki dijital laboratuar ve kamudaki en gelişmiş genetik laboratuarımızla dünyanın ve Balkanların sayılı kurumları arasında yer alıyor. Ülkemizde kamuda ‘tek’ olan kardiyo-onkoloji ünitemiz ile bu konumumuz daha da güçlendi” dedi.
Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Yalta ise, kanser tedavisinin insan vücudunda zararlı etkilerinin en çok görüldüğü organlardan birisinin kalp olduğunu söyledi. Bu nedenle, onkoloji hastalarının kalp sağlıklarının yakından takip edilmesi gerekliliğini kaydeden Yalta, “Kardiyo-onkoloji ünitesi hastaların yakından takiplerini sağlamalarına olanak tanıyacak. Aynı zamanda elde edilen verilerin de bilimsel arenada paylaşılabileceğiz. Türkiye’de tüm üniversite ve kamu hastaneleri arasında ‘ilk’ ünite olma özelliğine sahibiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ünite protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile hizmete alındı. Rektör Yörük ve diğer protokol üyeleri üniteyi gezerek bilgi aldı.