Birlikte temizlediler

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 29 yıllığına kiralanan İzzet Arseven Mesire Yeri ve Edirne Kent Ormanı, 'Ağacını koru, doğayı koru, çevreni koru' temasıyla Edirne Halkı'nÄ

GÜNDEM 23.05.2016 19:04:00 0
Birlikte temizlediler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 29 yıllığına Edirne Belediyesi’ne kiralanan İzzet Arseven Mesire Yeri ve Edirne Kent Ormanı’nda Edirne Belediye Başkanlığı’nca temizlik çalışması başlatıldı. Başlatılan temizlik çalışmasına Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Uzun süredir atıl durumda olan bölgenin, Meriç Nehri'nin 4 kez taşması nedeniyle de oldukça zarar gördüğüne değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yaşanan taşkınlardan dolayı zarar görmüştü. Burası bize ait olmadığı için de Edirne Belediyesi olarak bir şey yapamıyorduk. Buranın bakımsızlığına karşı görülen tepki üzerine Edirne Belediyesi olarak çözüm aradık. Edirne Halkı’ndan ve sivil toplum kuruluşlarından çeşitli görüşler aldık. Ortak talep ise, buranın belediyeye ait olması ve halkın kullanıma ücretsiz olarak açılmasıydı” ifadelerine yer verdi.
İzzet Arseven Mesire Yeri ve Edirne Kent Ormanı’nın Edirne Belediyesi’ne verilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na talepte bulunduklarını anlatan Gürkan, “Bu bölgenin sembolik bir rakamla belediyeye kiralanabileceğini söylediler. 29 yıllığına yılda 5 bin lira gibi cüzi bir ücretle burasını kiraladık. Orman İşletme Müdürlüğü buradaki ağaçların bakımını gerçekleştirdi. Bugün de sivil toplum örgüttü, öğrenciler ve Edirneliler ile buranın temizliğini yaptık. "dedi.