748 öğrenciye çevre eğitimi

Süleymanpaşa Belediyesi, Süleymanpaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi (SUÇEP) kapsamında çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, doğal kaynakların en uygun ve verimli şekilde kullanılması, her türlÃ

GÜNDEM 20.05.2016 18:51:00 0
748 öğrenciye çevre eğitimi

SUÇEP projesi amaçları doğrultusunda nisan ayı boyunca  devam eden  faaliyetlerde ilk adımı olarak okullara eğitim amaçlı geri dönüşüm kutuları  ile afişler yerleştirildi ve ilçedeki 16 ilkokuldaki  748  öğrenciye eğitim verildi. Proje kapsamında yapılan eğitimler sonucunda okullardaki öğrenciler, hem çevresel konularda bilgi edinirken hem de ailelerini ve arkadaşlarını çevresel sorunlar konusunda bilinçlendirmede etkin rol oynadılar. Projenin en önemli ve bütünleştirici tarafı olarak ise öğrencilerin hazırladıkları ikaz formlarını Süleymanpaşa Belediyesi’ne sunarak bire bir konuya katılım sağlamaları ve çözüm sürecine katkı vermiş olmaları oldu.
 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Okullarda yapılan anket verilerin değerlendirilmesi sonucunda, okullarda çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunacak etkinlik sayısının yeterli olmadığı ve öğrencilerin çevre konusunda yetişkinlere göre çok daha duyarlı olduğu gözlenirken önümüzdeki dönemde de çevre konusunda eğitimlerin devam etmesi yönünde çalışmalara başlandı. Projenin mayıs ayı boyunca öğrencilerin geri dönüştürülebilir atıklarını biriktirmesi, proje yetkililerinin bu atıkları tartarak okullardan teslim alması, geri dönüşüm tesislerine yapılacak uygulama geziler ile devam edeceği açıklanırken son aşamada ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde en çok atık biriktirerek dereceye giren okullara ödüller ve öğrencilere de katılım belgeleri tören olarak verilecek.