Hakkında fezleke hazırlanacak

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Okan Gaytancıoğlu hakkında, partisinin Keşan İlçe Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti

GÜNDEM 17.05.2016 17:52:00 0
Hakkında fezleke hazırlanacak

CHP Edirne Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Okan Gaytancıoğlu, geçen Cumartesi günü partisinin Keşan ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuşma yaptı. Gaytancıoğlu'nun konuşmasında Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren kelimeler kullandığı öne sürüldü.
Milletvekili Gaytancıoğlu’nun konuşmasının haber olarak çıkması, bir internet sitesinde ise video görüntüsü olarak yayınlanması üzerine Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı 'Cumhurbaşkanına hakaretten' resen soruşturma başlattı. Ayrıca AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı da savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu kişinin halen milletvekili olması ve Anayasa'nın 83’ncü maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle, soruşturma sürecinin başlatılabilmesi için hakkında fezleke hazırlanıp soruşturmanın devamı için gereğinin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" denildi.