Doğa mantarı ve manda yetiştiriciliği tanıtıldı

Saray'da, Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen Doğa Mantarı ve Manda Yetiştiriciliği'nin tanıtımı yapıldı.

GÜNDEM 16.05.2016 18:51:00 0
Doğa mantarı ve manda yetiştiriciliği tanıtıldı

Laladere piknik alanında gerçekleştirilen tanıtım programına, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan ve Metin Akgün,CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Burhan Demirok, Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mustafa Bostancı ile çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programda üretilen ürünler katılımcılara tanıtıldı. Burada bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Dünyanın en önemli gen merkezlerinden biri olarak kabul edilen Türkiye'de manda varlığının hızla azaldığını belirterek, "Bu dramatik azalış yüzünden ülkemizde Anadolu mandası, tüm koruma türleri bakımından korumaya alınmış bulunmaktadır. Diğer besi hayvanlarına oranla daha kanaatkar olan manda, daha kalitesiz kaba yem ile besleyici oranı diğer ürünlere oranla çok daha fazla oranda ürün vermektedir. Böylesine değerli bir canlının değeri hem ekonomik hem de insan sağlığı açısından büyük önem taşır." dedi.

DAHA DA YAYGINLAŞACAK
Tekirdağ’da ki mandacılığın geliştirilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin projesi hakkında bilgi veren Albayrak, "Proje kapsamında 2015 yılı içinde 137 baş gebe manda, Saray İlçemize bağlı Güngörmez ve Safaalan Mahallelerinde 52 yetiştiriciye verilmiştir. Mandacılığı geliştirme projesi önümüzdeki yıl iki mahallenin daha kapsama altına alınmasıyla daha da yaygınlaşacaktır. Proje ile bir yandan bölge manda yetiştiricilerinin işletmelerindeki atıl iş güçlerinin değerlendirilmesi bir yandan da aile işletme gelirlerinin arttırılması, pazar problemi bulunmayan talebe hazır olan manda sütü ve mamullerinin görece yüksek olan gelirinden ilimiz üreticilerinin de yararlanması sağlanmış olacaktır."ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Emeklerinden dolayı plaketlerin takdim edildiği programda düzenlenen çeşitli kategorilerdeki düzenlenen yarışmalarda dereceye giren vatandaşlara hediyeleri takdim edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak çalışanın ve Tekirdağ’a katkı sağlayanın her zaman yanında olacaklarını söyleyerek yarışmaya katılan tüm üreticilere 10’ar çuval yem hediye etti.