Optimed'ten bir ilk

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Özel Optimed Hastanesi'nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen ve 90 gün süreyle 280 saat Hasta Kabul Eğitimi alan 45 kursiyer, düzenlenen törenle sertif

GÜNDEM 13.05.2016 18:56:00 0
Optimed

Özel Optimed Hastanesinin ev sahipliğini yapılan programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Özel Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Recep Çalışkan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz,Yusuf Hayri,Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman,Kurs Öğretmenleri Özel Optimed Hastanesi Çorlu Tıp Merkezi İdari İşler Müdürü Ahmet Erdem,Özel Optimed  Hastanesi birim müdürlerinden Süleyman Yılmaz,hastanenin hasta kabul sorumlularından Merve Sarı,Nagihan Karaman Nizam ve Gizem Eriş ile kursiyerler katıldı.
 

HASTA KABULÜ SAĞLIK BİRİMLERİNDE EN ÖNEMLİDİR
Törende ilk konuşmayı Özel Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Recep Çalışkan yaptı. Çalışkan, "Bu anlamlı ve önemli kursa katılan ve başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz işbirliğince  gerçekleştirdiğimiz ve ev sahipliğini yaptığımız Hasta Kabul Kursu 22 Şubat’ta başladı ve 3 ay sürdü. Bugün 3 aylık kursun sonuna geldik.Kursa katılan kursiyerlerimizin hepsinin başarılı olması bizleri mutlu etti.Hasta kabulü hastaneler ve tüm sağlık birimleri için çok önemli bir birimdir. Hasta Kabulünü kısaca özetlersek, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda hasta giriş-çıkış işlemlerini hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dökümasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alarak arşivleyebilme yapmaktır. Bu nedenle çok önemlidir. İlçemizde  anlamlı etkinlikler yapılıyor. Bu anlamlı etkinliklere bizlerde katkı sağlıyoruz. Optimed Hastanesi olarak sosyal etkinlikler kapsamında böyle anlamlı etkinlikleri de gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Hasta kabul, hastanelerin en önemli birimlerinden biridir. Bugün belge almaya hak kazanan kursiyerlerimiz belki de önümüzdeki günlerde kurumumuzun birer bireyi olacak.  Hasta Kabul Kursumuzu başarıyla bitiren ve belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi bir kez daha tebrik ediyor gelecekteki hayatlarında başarılar diliyoruz.”dedi.
 

KENDİ ALANINDA İLK KEZ BÖYLE BİR KURS AÇILDI
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, yaptığı konuşmada, "Belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz.Bu kursun en önemli nedeni kendi alanında ilk kez açılmış olmasıdır. Bizim önemli önceliğimiz eğitim olduğu için bu tür kursları da önemsiyoruz. Bunun içinde Halk Eğitimi merkezimizde  bilgi ve beceri kazandırılması için bir çok kurslar açtık ve bu yönde kampanya başlattık.Geçen sürede binlerce kurs açılarak 10 binlerce kursiyere ulaştık.Bu kursları daha da çoğaltacağız ve 10 binlerce daha vatandaşımızı bu kurlarda el becerileri olmak üzere çeşitli kurslarla eğiterek onlara beceri kazandıracağız.Bu nedenle halk eğitimi kursları önemli.Çerkezköy sanayisiyle bir dünya markası bir kent.Ancak biz şehrimizi her alanda bir marka şehri yapmak istiyoruz.Sanayi kenti olan Çerkezköy’ümüzde 10 binlerce çalışan ve yüzlerce sanayi kuruluşu bulunuyor.Biz diyoruz ki sanayinin yanında Çerkezköy sağlıkta,eğitimde ve buna benzer alanlarda da öne çıksın ve bir marka kent olsun.Çerkezköy şu anda Trakya’nın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor ve bu konuda da çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.Çerkezköy’ün marka kent olmasının meyvelerini önümüzdeki günlerde  alacağız.Devlet hastanemiz önümüzdeki günlerde hizmete girecek ve Trakya’nın en büyük devlet hastanesi olacak.İlçemizdeki özel hastanelerimizde öyle.Diş Sağlığı merkezimize yeni bina kazandırmak için çalışıyoruz.”

 

ÇERKEZKÖY HER ALANDA GELİŞEREK BÜYÜYOR
Kaymakam Kubilay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlçemizde devamlı girişimcilik kursları açıyoruz.Çerkezköy’ün aynı zamanda bir girişimci kent olsun.Çerkezköy devamlı büyüyor. Her yıl 10 binin üzerinde de göç alıyor.Çerkezköy sağlık alanında ki gelişmeleri ve coğrafi konumunu iyi değerlendirmeliyiz.Çerkezköy’ün sağlık yatırımlarında da yeni teşviklere ihtiyacı var. Bugün belge alacak olan 45 kursiyerimiz bu sektörlerde hizmet edecek.Önümüzdeki günlerde yeni talep gelecek biz bunları teşvik edeceğiz.Bu anlamlı kursumuza katkı sağlayan ve ev sahipliği yapan ve aynı zamanda İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz iş birliğince gerçekleştiren Optimed Hastanesi yönetim kuruluna ve yöneticilerine ,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüze ve kurs öğretmenlerine teşekkür ediyorum.Amacımız halk eğitim etkinliklerini her mahalleye,her eve girmesini sağlamak ve tüm vatandaşlarımıza ulaşılmasını hedefliyoruz ve bunun gerçekleştirdiğimiz kampanya ile de başarıldığını görüyoruz.Bu anlamlı kursun öğretmenlerini ve başarı sağlayan kursiyerlerimizi bir kez daha tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından, kursiyerlere sertifikaları verildi.
 

Haber / Gökhan TEKER