Özel askerler

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy'de askerlik çağına gelmiş 18 engelli birey için temsili yapacakları bir günlük askerlik öncesi kına gecesi düzenlendi. Üzerlerine üniformalarını

GÜNDEM 13.05.2016 18:52:00 0
Özel askerler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi bahçesinde düzenlenen kına gecesine Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Merkez Komutanlığı'nda görevli Piyade Astsubay Rüstem Hatipoğlu, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri ve engelli yakınları ile asker üniformalarını giyen engleli bireyler Mahsun Akın, Burak Aydın, Samet Taşdelen, Mürsel Akyasan, Kadir Yeşilırmak, Şafak Güven, Sedat Çolakoğlu, Emre Ece, Ahmet Taşan, Ozan Altunay, Ender Karpat, Yusuf İslam Yalçın, Özgür Karakaya, Sedat Torun, Hüseyin Cengiz, Muhammed Uygun, Enes Çelik ve Ümit Aksan katıldı.
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, hiçbir engellinin engelli olmayı istemediğini belirterek, “Bugün burada temsili de olsa askerlik görevlerini yerine getirip vatan borçlarını ödeyecek olan 18 kardeşimizin kına gecesi için toplandık. Bizlere bu konuda her türlü desteği veren ve yardımcı olan 3. Zırhlı Tugay Komutanlığımıza teşekkür ederiz" dedi.
Konuşmaların ardından tek tek isimleri okunan asker adayları, mehter marşı eşliğinde piste gelerek Türk bayrağını öptü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 18 özel askere anneleri tarafından ay yıldızlı eşarp bağlandı. Aileler bu sırada duygu dolu anlar yaşadı. Program gecenin ilerleyen saatlerine kadar 18 asker adayı ve katılımcıların müzik eşliğinde eğlenmesi ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ