Çorlu ve çevresi ekonomide sıkıntılı günler yaşıyor

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,Çorlu ve çevresinde ekonomide de sıkıntılı günler yaşandığını belirterek, "İşten çıkarılan işçilerimiz veya kapatılan fabrikalarımız va

GÜNDEM 11.05.2016 18:09:00 0
Çorlu ve çevresi  ekonomide sıkıntılı günler yaşıyor

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’nın geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği kongre sonrasında oluşan yeni yönetimi ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar ve Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ziyarette konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise, 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan ilçe başkanlığı seçimlerine üyelerin büyük bir çoğunluğunun katılım gösterdiğini ve bu rakamın milletvekilliği ön seçimine katılan üye sayısına yaklaşık olduğunu belirterek, "Tüm üyelerimize bir kez daha bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Günümüzde sanayinin önemli merkezi olan Çorlu ve çevresinde ekonomide de sıkıntılı günler yaşanıyor. İşten çıkarılan işçilerimiz veya kapatılan fabrikalarımız var. Bundan 10-15 yıl evvel Türkiye’nin lokomotifi olan deri sektöründe çalışan fabrika sayısı nerede ise yok gibi. Deri sektörü de yeni arayışların içine girmiş durumda. Tekstil sektöründe binlerce çalışan mevcutken bu sayıların günden güne azaldığını görüyoruz. Memurumuzun, işçilerimizin ve işverenlerimizin durumu ortada. Komşu ülkeler ile durumumuz ortada. Turizm merkezlerinin durumu ortada. Ülkemizin ekonomisinin gittiği nokta ortada. Ülkede bir rejim sorunu havası var. Laiklik tartışılıyor ki bu konu bizim kırmızı çizgimizdir. Ülkemizin her köşesi aslında bir hazine. Hazine iyi işlenir ise bu ülkenin sırtı yere gelmez. Bu zor dönemde Çorlu’da ve diğer iki ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi delege seçimini gerçekleştirdi” dedi.