Mezuniyet coşkusu yaşadılar

Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda (ÇEMYO),30 engelli birey temsili olarak mezun oldu ve diplomaları verildi.

GÜNDEM 11.05.2016 18:08:00 0
Mezuniyet coşkusu yaşadılar

ÇEMYO'nun Veliköy'deki okul bahçesinde gerçekleşen pikniğin ardından, okulun Konferans Salonu’na temsili mezuniyet töreni düzenlendi. Buradaki törene Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, ÇEMYO Müdürü Doç.Dr. Can Burak Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Danışmaz, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Merkez Komutanı Piyade Binbaşı Fuat Dönmez, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile engeli bireyler,aileler ve öğrenciler katıldı.

BAŞARILAR DİLEDİ
Yeni öğrencileriyle büyük mutluluk duyduğunu belirten Okul Müdürü Doç.Dr. Can Burak Şişman, "Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan yeni öğrencilerimizle çok güzel ve unutulmaz bir gün geçirdik. Okulumuzdan mezun olan engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki yaşamlarında da aileleriyle güzel günler geçirmelerini diliyorum.”dedi.

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR
Özel çocukların temsili de olsa diploma almalarından gurur duyduklarını belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Eğitim her engeli aşar. Bunun somut örneklerini burada yaşıyoruz.Meslek Yüksek Okulumuzun çalışmalarını da tebrik ediyoruz.Bu etkinliğin her yıl devam etmesini temenni ediyorum.Çerkezköy sanayisi,sağlığı ve eğitimi ile de her alandaki imkanlarıyla her geçen gün daha da gelişen önemli bir kenttir.Bu nedenle Meslek Yüksekokulumuz inşallah yakında bir fakülteye dönüşür diyoruz. Öğrenci kapasitesinin de yoğun olduğu bir okulumuz.Eğitim bizin esas meselemiz ve önceliğimiz. Her nefes alış verişimizde de engelli kardeşlerimizin sorumluluğunu ensemizde hissediyor ve onların en iyi şekilde eğitim almaları konusunda çaba harcıyoruz.Çalışma ve gayret her engeli aşıyor. Mezun olan engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum."dedi. Ardından mezun olan engellilerle temsili diplomaları verildi ve ardından engelli öğrenciler keplerini havaya fırlattı.