Ele geçmeseydi, soframıza gelecekti

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yasa dışı yollarla, sağlıksız koşullarla Yunanistan'dan getirildiği tespit edilen 2 ton 870 kilo kırmızı et ele geçirildi.

GÜNDEM 11.05.2016 18:01:00 0
Ele geçmeseydi, soframıza gelecekti

Türkiye'deki et fiyatların yüksek olması nedeniyle kırmızı et kaçakçılığı arttı. Yunanistan'dan daha ucuza temin edilen ve yasa dışı şekilde deniz yoluyla ülkeye sokulan kırmızı et kaçakçılığıyla ilgili güvenlik güçlerinin denetimleri sürüyor. Geçtiğimiz hafta yakalanan 875  kilo kırmızı etin ardından bu bölgede denetimlerini artıran Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,  Keşan'ın Gündüzler köyünde şüphe üzerine bir minibüsü durdurmak istedi. Jandarmanın 'Dur' ihtarına uymayan şüpheliler kaçınca kovalamaca yaşandı.

90 BİN LİRA DEĞERİNDE
Daha fazla kaçamayacağını anlayan sürücü, minibüsü durdurup yaya olarak ormanlık alana kaçtı. Minibüste yapılan aramada; piyasa değeri yaklaşık 90 bin lira olan ve gümrük işlemlerine tabi tutulmaksızın yasadışı yollarla Yunanistan'dan getirildiği tespit edilen 2 ton 870 kilo kırmızı et ele geçirildi. Büyükşehirlerdeki lokantalara satılacağı tahmin edilen ve hangi şartlarda nasıl kesildiği belili olmayan etler, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi. Kimliği tespit edilen şüphelinin yakalanması için ise soruşturma sürüyor.
Edirne Valiliği, hangi koşullarda kesildiği ve ambalajlandığı bilinmeyen, hiçbir kontrole tabi tutulmayan, hijyen kurallarına uyulmaksızın sevk edilen ve insan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden bu tür kaçakçılık olayları ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurgulandı.