Sessiz kutlama

Edirne'de Dünya Engelliler Günü Haftası kutlamalarında kortej, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Edirne'li Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in cenazesi nedeniyle için sesiz yürüyü?

GÜNDEM 10.05.2016 19:25:00 0
Sessiz kutlama

Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede 10 Mayıs’ta kutlanan Dünya Engeliler Günü Haftası Edirne’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonuyla kutlamaya başlandı. Sabah trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde toplanan kalabalık Atatürk Anıtı önüne kadar yürümek için bir araya geldi. Kalabalık grubun önünde Edirne Belediye Bando ekibi hazır bulundu. Korteje Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, şube müdürleri, öğretmenler ve engelli öğrenciler ile aileleri katıldı. Cadde girişinden Atatürk Anıtına kadar yürüyüşe geçen kortej önceki gün teröristlerle girdiği çatışmada   Nusaybin’de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin için bando çalmadan sessiz yürüdü. Atatürk Anıtına gelen kalabalık şehidi için saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, engelli öğrencilerle birlikte Atatürk anıtına çelenk koydu.
Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Engelliler Haftası nedeniyle düzenledikleri müzikli etkinliklerin Mardin Nusaybin İlçesi’nde teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin’in anısına iptal ettiklerini söyledi.