Kader mahkumlarına tiyatro

Çorlu'da, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü, Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar adlı eserinden uyarlanarak hazırlanan 'Masallar, İnsanlar, Bir de Türküler' adlı oyunla Çorl

GÜNDEM 10.05.2016 18:32:00 0
Kader mahkumlarına tiyatro

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Cezaevleri Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çorlu Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülere tiyatro sahnelendi. Devlet Tiyatroları’nın turnesi kapsamında gerçekleşen organizasyonda Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı Şahin Ağa karakteriyle hafızalara kazınan Turhay Tanülkü, Sait Faik’in ölümsüz eseri ile kendisinin cezaevi anılarını harmanlayarak oluşturulan öyküyü sahneledi. Tanülkü, Volkan Korhan ve Resul Dündar ile birlikte sahneye çıkarak tutuklu ve hükümlülere unutulmaz bir 2 saat yaşattı. Oyunculuğu ile ayakta alkışlanan Tanülkü zaman zaman güldürdü, zaman zaman da duygulandırdı. “Kağıttan bir uçurtma olsak, dünyayı dolaşsak ve ipin ucunu tek bir çocuk bile tutabilse bu bize yeter” diyen Tanülkü, “Oyunumuz 223 Cezaevi, 180 bin tutuklu ve 200 bin hükümlü personele ulaşacaktır. Halktan alınan vergilerle kaynakları sağlanan Devlet Tiyatrosu’nun bir ferdi olarak daima üzerimize düşen sorumlulukla hareket ediyoruz. Bir okulun önünden geçerken bir öğrenci simitçi camekanına parlayan gözleriyle bakıyorsa ona bir simit alın, emin olun okula olan sevgisi bağlılığı artacaktır. Çocukların eğitimine katkı sunmak hepimizin görevi” dedi.

HAYATIMIZA 2 SAAT KAZANDIRILDI
Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, oyunu sergileyen Tanülkü ve ekibine hazırlamış oldukları gösteri için teşekkür etti. Korkmaz “ Gerçekten hayatımıza çok güzel ve anlamlı bir 2 saat kazandırdınız” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da Tanülkü ve ekibinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisinden çok etkilendiklerini ve hayattan ders alınması gerektiğini vurguladı. Çorlu Kapalı Cezaevi Müdürü Murat Keklik de turne kapsamında Çorlu’ya gelen Tanülkü ve ekibine teşekkür etti.

PLAKET VERİLDİ
Tiyatronun sonunda oyunu sahneleyen Turgay Tanülkü, Volkan Korhan, Resul Dündar, M. Sultan Elgün, Murat Gülmez ve Durak Bal’a Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, Kapalı Cezaevi Müdürü Murat Keklik tarafından plaket takdim edildi.