El emeği ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Belediyesi tarafından açılan Takı Tasarımı Kursu'nun yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı. Sergide, 18 kursiyerin el emeği ürünleri görücüye çıktı.

GÜNDEM 9.05.2016 18:38:00 0
El emeği ürünler görücüye çıktı

Çerkezköy Kent Konseyi Binası’ndaki serginin açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Optimet Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumluları Nagihan Akta, Metin Demirtaş ile kursiyerler ve yakınları katıldı. Kurs Öğretmeni Aylin Abidinoğlu, kursa 18 kursiyerin katıldığını belirterek, her bir kursiyerin kurs süresince özverili bir çalışma sergileyerek el emeği ve göz nuru dökerek iyi işler ortaya çıkardığını belirtti.
 

HANIMELİ SOKAĞI AÇILACAK
Kadınlara fırsat verildiğinde dayanışmanın ürünü olarak neler yapabileceğini bir kez daha gördüklerini belirten Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, "Bizlere ve kadınlarımıza bu desteği veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve aylardır uğraş vererek el emeklerini ortaya koyan kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.Elde edilen ürünler yakında kurulacak olan Hanımeli Sokağı’nda vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak."dedi.

 

HAYIRLI OLSUN
Çerkezköy Kent Konseyi çalışmalarında ilçe kadınlarının bir araya geldiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Burada açılan kurslarımızı güçlendirmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Kadınlarımızın bir araya gelerek el emeği  işlerinin hazırlamaları için önce Veliköy mahallemizde Mahalle Evi kurduk ve ardından Kızılpınar'da bir mahalle evi daha açtık. Önümüzdeki günlerde mahalle evlerinin sayısını çoğaltmak için çalışmalar yapıyoruz ve yakında iki mahalle evi daha açacağız.Biz el emeği işlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz.İlçemizde kadınlarımızın bu gibi kurslarda el emeklerini ortaya koyarak el becerilerini ortaya çıkarmaktadırlar ve aynı zamanda aralarındaki yakınlığı da güçlendirmektedirler. Bu kursta emeği geçen kurs hocamızı ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor,serginin hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

EŞİNE HEDİYE ALDI
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılar sergiyi gezdi. deki  işleri ilgiyle inceledi. Başkan Akay, sergiden eşine 5 çeşit misine tekniği ve çivi tekniği ile yapılan takılardan satın aldı.
Kent Konseyi Binası’nda sergilenen ürünlerin 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık olduğu belirtildi.

 

Haber / Gökhan TEKER