Anneler bir araya geldi

Türk Anneler Derneği Tekirdağ Şubesi, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Annelerin programına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da katılarak, annelerin gününü

GÜNDEM 8.05.2016 16:32:00 0
Anneler bir araya geldi

Anneler Günü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayak, Türk Anneler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şükriye Taşseten ise çok sayıda anne ve protokol üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının  ardından anıta çelenk sunuldu.
Çelenk töreninin ardından program Zübeyde Hanım Parkında devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Taşseten,"Bizler kadın ve ana olarak, tabiatın ana felsefesi ile iyi ve güzel duyguların kutsal bir ismin sahibiyiz. Bu inancın felsefesi olarak kutladığımız Anneler Günü’nde ortak duygu ve düşünceleri taşıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş uygarlık düzeyi içinde yasalara saygılı, demokrasinin ve açık rejimin sağladığı haklarla insan sevgisini yüreğinde taşıyan, vatanını yücelten, bilim, teknoloji ve sanatta ilerleyerek yurtta ve dünyada barışın öncüleri olmaları bizim tek umudumuzdur.” dedi.

DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Anneler Gününün daha coşkulu geçmesi için her türlü desteğin verileceğinin altını çizerek, “Seneye böyle kutsal bir günün daha kalabalık ve daha coşkulu geçmesi adına her türlü desteği vermeye hazırım.Adı annelik olan bir meslek olsa ve şartlarını yazarak binlerce kişiyi işe alacağımızı söylesek kimse kabul edip çalışmaz. Gece gündüz demeden, süre sınırlaması olmadan, hasta veya yorgunken dinlenmeden her koşulda ve her şartta bizim yanımızda olan annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Özellikle şehit annelerine saygılarımızı sunuyorum. Tek dileğim artık anneler yavrularından ayrılmasın, ağlamasın, yüreği yanmasın. Türkiye güzellik, mutluluk içerisinde olsun. Anneler günü de mutluluğun başlangıcı olsun.” ifadelerini kullandı.
Program sonrası bazı dernek üyelerine çiçek ve plaket takdim edildi.