Şenlikte, halka 1 ton keşkek dağıtıldı

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Yenimuhacir Beldesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen şenlikte, halka 20 kazan içerisinde pişirilen yaklaşık 1 ton keşkek dağıtıldı.

GÜNDEM 8.05.2016 16:22:00 0
Şenlikte, halka 1 ton keşkek dağıtıldı

Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği (YENKÜLDER) tarafından, düzenlenen Keşkek Şenliği’nin ilki, Yenimuhacir Beldesi’nde gerçekleştirildi. Yenimuhacir Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Keşan Belediyesi Başkan Yardımcısı Salim Şevik, Yenimuhacir Belediye Başkan Vekili Ahmet Oğuz, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, YENKÜLDER Derneği Başkanı Enver Küçükyaman, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan etkinlikte konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Selçuk Kadem, “Amacımız ülkenin dört bir yanında ya da yurtdışına yayılmış belki de birbirlerini tanımayan bu insan gücünü bir çatı altında toplamak, onlara köprü vazifesi görmektir. Bu duygu ve düşünceler bizi dernekleşmeye götürdü. Hızla gelişen teknoloji gelenek ve göreneklerimizi de aynı hızla yok etmektedir. Bugün çocuklarımızın ve gençlerimizin doğup büyüğü toprakların kültürüne, gelenek ve göreneklerine yabancılaşmaktadır. Bir topluluğu toplum haline getiren, sahip olduğu gelenek görenekleri, örf ve adetleri ile inançlarıdır. Toplumlar ancak bu şekilde dimdik ayakta durabilirler. Bizde bu şenlikle gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmeyi amaçladık” dedi. Etkinlik, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Lalacık Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle devam etti. Etkinlikte, belde kadınları tarafından 20 kazanın içerisinde yapılan yaklaşık 1 ton keşkek, halka dağıtıldı. 

KEŞKEK NEDİR?
Keşkek, kaynatılan yarma buğday ve etin birlikte dövülerek iyice özdeşleşmesiyle elde edilen geleneksel bir lezzettir. Keşkek, güveç, tencere veya büyük kazanlarda odun ateşinde pişirilir. Yöreden yöreye göre değişmekle birlikte kırmızıbiber, salça, soğan ve yağdan oluşan bir sosla servis yapılır.