7,5 milyon liralık yatırım

TESKİ tarafından 7,5 milyon liraya mal olacak olan Ergene'nin Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri İçme Suyu İnşaatının temeli atıldı.

GÜNDEM 5.05.2016 19:06:00 0
7,5 milyon liralık yatırım

Yeşiltepe Mahallesinde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, daire başkanları, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve yağmurlu havaya rağmen çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa,"Bir süre önce Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallelerinin içme suyu inşaatının temelini atacağız ve hızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ergene İlçesi Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı işi kapsamında 140 mm ve 630 mm çaplarında olmak üzere toplamda 63 bin 646 metre içme suyu şebeke hattı, 3 bin 985 metre evsel şube yolu bağlantısı, 150 adet 80 mm çapında yangın hidrantı, 1 adet 5 bin metreküplük içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi, 1 adet klor binası, 1 adet bakiye klor ölçüm odası ve 5 adet debimetre odası yapılması planlanmaktadır. Bu işin yaklaşık bedeli 7,5 milyon Türk lirasıdır. Çalışmalar kapsamında mevcut asbestli boruların yerine uzun ömürlü ve sağlıklı borular döşenerek, hem su kayıplarının azalması sağlanacak hem de insan sağlığının korunması için önemli bir adım atılmış olacaktır. Öncelikle bu işin projesini oluşturan Çorlu Belediyesine ve çalışmalar kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, birlikte butona basarak ilk harcı temele attı.