Dolandırıcılığı Kaymakam engelledi

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu adını kullanan bir kişi, Kapaklı'da yaşayan iş adamı Sedat Orhan'dan 40 bin lira istedi. Orhan, durumu Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e anlatınca dolandırılmaktan son and

GÜNDEM 3.05.2016 21:18:00 0
Dolandırıcılığı Kaymakam engelledi

Kapaklı Kaymakamlığı binasının sahibi olan işadamı Sedat Orhan'ı bir süre önce Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun adına aradığını iddia eden bir dolandırıcı, bir şehit ailesine destek için 40 bin lira para istedi. Söz konusu şehit ailesi olunca Orhan destek vereceğini söyledi ve ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ün yanına giderek durumu anlattı.

DEVLETİN HİÇ BİR KURUMU YARDIM TALEP ETMEZ
Türkiye’de telefon dolandırıcılığı sayısının her geçen gün arttığını belirten Kaymakam Gürbüz, "Dolandırıcılar geçtiğimiz gün Kaymakamlığın da içinde bulunduğu binanın sahibi olan Sedat Orhan’ı telefonla arayıp, bir şehit ailesine yardım için para istediler. Bu yardımı da Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu adına istediler. Sedat Orhan, bu telefon görüşmesinin ardından Kaymakamlığa gelerek bana durumu anlattı. Ben de kendisine devletin hiçbir kurumunun bu şekilde bir yardım talebinde bulunmayacağını, dolandırılmanın eşiğinden döndüğünü söyledim. Bu vesile ile vatandaşlarımızı telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarmak istedim” dedi.

GARDIM DÜŞTÜ
Kaymakam Gürbüz sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtulan Sedat Orhan, "Ben kolay kolay kandırılabilecek bir insan değilim. Fakat işin içine şehit ailesini kattıkları için gardım bir anda düştü. Fakat durumdan da şüphelendim. Kaymakamımızın yanına giderek durumu anlattım. Benden 40 bin lira’nın üzerinde para istediler. Kaymakamımız sağ olsun beni uyardı ve dolandırılmaktan kurtuldum” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ