Çocukların çakmakla oyunu yangın çıkarttı

Tekirdağ'da, piknik alanında 4 çocuğun çakmakla oynayıp otları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle sönd

GÜNDEM 2.05.2016 00:08:00 0
Çocukların çakmakla oyunu yangın çıkarttı

Değirmenaltı Mahallesi sahil kısmına gelen yaşları 8 ile 10 arasın da değişen 4 çocuk, piknik ateşi yakmak için çakmakla oynarken alandaki kuru otları tutuşturdu. Alevler bir anda büyüyünce çocuklar korkuya kapılıp kaçarken, dumanları gören mahalle sakinleri durumu itfaiye  bildirdi. Büyüyen alevler ise buğday tarlasına da sıçradı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, aynı noktada bulunan Vali konağına doğru yayılan alevleri güçlükle kontrol altına aldı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları sürerken civarda oturanların bilgisi ile yangını çıkardıkları ileri sürülen 4 çocuk polis ekipleri tarafından yakalanarak Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildi. Çocukların kazayla çıkardığı yangında yaklaşık 4 dönüm arazinin kül olmasına neden oldu. Buğday tarlaları da yangın nedeniyle zarar gördü.Soruşturma sürüyor.