Kadınlar çalıştayda bir araya geldi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Türk Kadınlar Birliği tarafından organize edilen Marmara Bölgesi Çalıştayı yapıldı.

GÜNDEM 1.05.2016 23:54:00 0
Kadınlar çalıştayda bir araya geldi

Türk Kadınlar Birliği Lüleburgaz Şubesi Başkanı Seval Çalışır, çalıştay ile ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi projesinin genel hedefi, hak temelli kadın örgütlerinin; 2011’de İstanbul’da imzaya açılan ve 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi)’ne dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamak ve kadına yönelik şiddetle mücadele için her aşamada lobi ve savunuculuk becerilerini arttırmak olarak belirlendi. Projeyi anlatmak ve işbirliği olanaklarını değerlendirmek için Lüleburgaz’da bir araya gelindi” dedi.

Toplantıya, Türk Kadınlar Birliği Lüleburgaz, Malkara, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, İstanbul, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Kadıköy, Maltepe, Bakırköy, Pendik Şubesi üyeleri, İstanbul Kırmızı Biber Derneği ve KA-DER temsilcileri katıldı. Türk Kadınlar Birliği Lüleburgaz Şube Başkanı Seval Çalışır, toplantıda “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili bilgiler verdi. Türk Kadınlar Birliği üyeleride proje kapsamında yapılacak çalışmaları anlattılar.
Projenin özel hedefi, kadın örgütlerinin yanında hizmet sağlayıcıların kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dair farkındalıklarının arttırılması olarak belirlendi.