Tekirdağ, lojistik üs olmak için gerekli potansiyele sahip

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Ülkemizde lojistik sektörü özellikle son yıllarda büyük bir gelişme göstermektedir. Tekirdağ, konumu, beşeri sermayesi ve doğal özellikler

GÜNDEM 28.04.2016 02:20:00 0
Tekirdağ, lojistik üs olmak için gerekli potansiyele sahip

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  ve Beykoz  Meslek Yüksekokulu tarafından Çorlu'daki Silverside Otelde 'Tekirdağ’ın Geleceğinde Lojistiğin Yeri' konulu sempozyum düzenledi.
Sempozyuma, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Tamer Dodurka, Zeki Gürcün, Fatih Ünsal, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile Belediye Meclis Üyeleri, bazı daire başkanları ve lojistik firmalar katıldı.
Burada yaptığı konuşmada lojistiğin önemine değinen Başkan Albayrak, "Türkiye’nin parlayan yıldızı konumundaki ilimiz, geleceğe yön vermek anlamında önemli bir yere sahiptir. Tekirdağ, coğrafi konumu itibariyle, Avrupa’nın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’un yanı başında olması, Avrupa ile Asya arasında geçiş yolu olması, Trakya’da bulunan tek büyükşehir olması, coğrafi avantajlarına ilave olarak, ulaşım ağı çeşitliliği, ekonomik, ticari ve sanayi alanlarındaki potansiyeli, mevcut limanları ile hem ulusal hem de uluslararası yatırımlar için tercih nedeni olabilecek tüm şartlara sahiptir. Tüm bu etmenler düşünüldüğünde ise, ilimizin lojistik bir merkez haline gelmesi zorunlu bir hal almıştır." dedi.
Sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Okan Tuna “Lojistik Sektörü Değişim Dinamikleri "Prof. Dr. Mehmet Tanyaş "Türkiye’de ve Dünya’da Lojistik Merkezleri” Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Lojistik Uzmanı Fevzi Bilik "Lojistik Merkezler, Hukuki Altyapısı, Olasılıklar ve Değerlendirmeler" Öğretim Görevlisi Nesli Çankırı da "Lojistik Merkez Olarak Tekirdağ İlinin Değerlendirilmesi" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy’un oturum başkanlığını yaptığı sempozyumun 2. oturumunda da Prof. Dr. Halim Ceylan “Tekirdağ İlinin Olası Lojistik Merkezlerinin Demir Yolu Bağlantıları” Trakya Kalkınma Ajansı Proje Yetkilisi Mehmet Karaman da “ Trakya Lojistik Çalıştayı” konularında  bilgiler sundu.