Küçük Gizem'e büyük onur

Tekirdağ'da düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda il birincisi olan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara'da Başbakanlık tarafından düzenlenen '?

GÜNDEM 26.04.2016 02:29:00 0
Küçük Gizem

Çerkezköy’de 3 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda ilçe birincisi, 8 Mart 2016'de Tekirdağ'da yapılan yarışmada ise il birincisi olan Gizem Nesil Genç,başarısı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa davet edildi.Ailesi ve öğretmeni Fatma Demirtaş ile birlikte Ankara'ya giden Gizem ilk olarak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çocuklara verilen yemeğe katıldı.
Pazar günü ise Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde ilk kez düzenlenen Çocuk Şenliği'nde, yurdun dört bir yanından gelen çocuklarla çeşitli etkinliklere katıldı. Çankaya Köşkü bahçesinde düzenlenen şenlikte, Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eşlik etti. Şenliğe, Türkiye'nin tüm illerinden şehit ve gazi çocukları, herhangi bir alanda üstün başarı elde etmiş ilk ve ortaokul öğrencileri, özel eğitim kapsamında eğitim alanlarla Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’ten Suriyeli yetimler olmak 172 minik davetli ağırlandı.Başbakan Davutoğlu, Köşk'ün bahçesinde resmi karşılama törenlerinin düzenlendiği alanda kurulan ebru, çömlek, hatıra sikke basım stantlarını çocuklarla gezdi. Öğrencilerle ebru yapıp, hatıra sikke basan Davutoğlu, külahlara dondurma koyarak, çocuklara dağıttı.
 

 

GİZEM'E İSTİKLAL MARŞI'NI OKUTTU
Çocukların özçekim tekliflerini de geri çevirmeyen Başbakan Davutoğlu, Gizem Nesil Genç'in İstiklal Marşı Güzel Okuma yarışmasında birinci olduğunu öğrenince, Gizem'den İstiklal Marşı'nı okumasını istedi.İstiklal Marşı'nı duygularını katarak okuyan Gizem Başbakan Davutoğlu'nu gururlandırdı ve Gizem'i kucağına alarak havaya kaldırdı.