Federasyon kararını verdi

1911 Çerkezköyspor Kulübü'nün Tekirdağ Süper Amatör Lig'de 2015-2016 sezonunda Çorlu Gençlerbirliğispor ve Çorlu Kültürspor'un kural ihlali yaptığı iddiasıyla Türkiye Futbol

SPOR 26.04.2016 02:17:00 0
Federasyon kararını verdi

1911 ÇERKEZKÖYSPOR’UN İTİRAZI İNCELENDİ

Ligin son haftasında Çorlu Gençlerbirliğispor’u 2-0 mağlup eden Çorlu Kültürspor 2 puan farkla şampiyonluğunu ilan etmişti. Süper Amatör Lig’de sezon boyunca şampiyonluk mücadelesi veren 1911 Çerkezköyspor yönetimi ise Çorlu Gençlerbirliğispor ile ligi zirvede tamamlayan Çorlu Kültürspor’un 2015-2016 futbol sezonu içinde 3’er yabancı oyuncu ile anlaşarak “1 yıl içinde en çok 2 yabancı uyruklu oyuncu için tescil işlemi yapılabilir” yönetmeliğini ihlal ettiklerini öne sürerek Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘Kural ihlali’ yapıldığı yönünde şikayette bulunmuştu. Federasyon 1911 Çerkezköyspor’un konuyla ilgili itirazı hakkında kararını verdi.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Müdürlüğü’nün 1911 Çerkezköyspor Kulübü’ne gönderdiği 09-16/1094-3959 sayılı yazısında şu ifadelere yer verildi: İlgili başvurunuzda Çorlu Kültürspor ve Çorlu Gençlerbirliğispor’un yabancı uyruklu futbolcuların tescili yönünden 2015-2016 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’a, uymaması nedeniyle itirazınızın değerlendirilerek ilgili kulüpler hakkında işlem yapılmasını talep ettiğiniz anlaşılmaktadır. 2015-2016 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı’nın Yabancı Uyruklu Futbolcuların Lisanslarının Federasyonca Verilmesi İle İlgili Esaslar başlıklı 5. Bölümünde, “Yabancı Uyruklu futbolcuların Filiz Lisans, Tescil-Vize ve Transfer İşlemleri başlığı ile düzenlenmiştir. Buna göre Amatör futbol kulüplerinde yabancı uyruklu futbolcunun kendisi tarafından Türkiye’de en az bir yıl (12 ay) oturma izni almış olan en çok 2 yabancı uyruklu futbolcu için tescil işlemi yapılır.”

TESCİL SAYISI SINIRLANMIYOR

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan imzalı yazıdaki açıklamalara göre: “Bu düzenlemenin uygulaması amatör futbol kulüplerinin kadrosunda en fazla 2 yabancı uyruklu futbolcunun bulunabileceği şeklindedir. İlgili düzenleme tescil sayısını sınırlamamakta, amatör futbol kulüplerinin kadrosunda bulunabilecek yabancı uyruklu futbolcu sayısını sınırlamaktadır. Dolayısıyla amatör kulüpler bir sezon içerisinde kadrolarında bulunan yabancı uyruklu futbolcuları bir başka kulübe transfer olduklarında o futbolcuların yerine 2 yabancı futbolcu sayısını aşmamak kaydıyla yabancı uyruklu futbolcu transfer ederek tescilini yaptırabilirler. Amatör İşler Müdürlüğü’nün yerleşik uygulaması da bu yöndedir.”

1911 ÇERKEZKÖYSPOR’UN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

1911 Çerkezköyspor Kulübü’nün başvurusuna konu kulüplerin yabancı uyruklu futbolcu tescil ve transfer işlemlerinin 2015-2016 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’a aykırı olmadığı kaydedilen açıklamada, “Bu nedenle 1911 Çerkezköyspor Kulübü’nün başvurusunun reddine karar verilmiştir” denildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ