Çerkezköy'de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çerkezköy'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenin ardından, Kapalı Pazar Yeri'nde Çerkezköy Belediyesi tarafından düzen

GÜNDEM 25.04.2016 01:50:00 0
Çerkezköy

 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal ,Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile, kurum amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri,. öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Sağlık Bakanlığı tarafından 'Sağlıklı yaşam' projesi kapsamında ilçeye gönderilen 43 bisiklet, Kaymakam Metin Kubilay tarafından 43 çocuğa hediye edildi.

 

 

Program, ardından Kapalı Otopark üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Daha sonra ise kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Dünyada çocuk bayramının sadece Türkiye’de kutlandığını belirterek, “Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklarımıza duyduğu güvenin göstergesidir. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum. "dedi.Ardından ya basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.
 

 

ŞENLİKTE DOYASIYA EĞLENDİLER
Kapalı Otopark üstündeki resmi törenlerin sona ermesinin ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen 'Çocuk Şenliği' programı için protokol üyeleri ile birlikte  çok sayıda kişi, kortej halinde şenliklerin yapılacağı Kapalı Pazar Yerinin oradaki alana yürüdü.Çoğu çocuk yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlik kutlamalarında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  "Bu yıl Çerkezköy Belediyesi olarak  çocuk şenliğinin 3.'sünü düzenliyoruz. Balkan ülkelerinden katılan çocuklarında yer aldığı şenliği  kutlamanın heyecanı içindeyiz.Çocuklarımız bizim geleceğimiz teminatıdır."dedi.
Konuşmaların ardından Çocuk Şenliği'nde ilk olarak Makedonya’dan gelen öğrenciler, yöresel oyunlarını sahneledi. Ardından Arnavutluk ve daha sonra da Bulgaristan’dan gelen öğrenciler gösterilerini sundu. Çerkezköy Belediyesi İzcilik Kulübü öğrencileri de bir gösteri yaptı.Daha sonra, belediye ve çeşitli firmalar tarafından çocuklara, çeşitli oyuncaklar ve ikramlarda bulundular. Şenlikte çocuklar, palyaçolar ve eğlence gösteriliriyle doyasıya eğlendiler.
 

 

TRAKYA'DAKİE TÖRENLER
Edirne’deki bayram kutlamaları, Atatürk anıtında başladı.Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Ardından okullar arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren çocuklara bisiklet hediye edildi.
23 Nisan törenleri, Atatürk Anıtında kortej oluşturup Saraçlar Caddesi’nde kurulan sahnede çocukların oyunlarını sergilemeleriyle devam etti. Burada Edirne Fahri Yücel İlköğretim öğrencilerinin kızların gelinlik, erkek öğrencilerin asker kıyafetiyle sahneye çıkıp “Çanakkale isimli oyunlarını oynaması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Çocukların oyunda asker olup bir birleriyle güreş yaparak, askerde şehit olmalarını işlendiği oyun izleyen bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olmadı.
Tekirdağ'da törenler,  Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonraki kutlamalar ise sahil dolgu sahada bulunan amfi tiyatroda devam etti. Buradaki etkinliklerde Tekirdağ'da eğitim veren okulların öğrencileri şiir ve halk oyunları gibi çeşitli gösteriler sundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen törenlere katılan çocuklar gönlünce eğlendi. Çocukların sergiledikleri oyunları Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’da izledi.

 

 

ÇORLU’DAKİ KUTLAMALAR

Çorlu Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören ilçe Milli Eğitimi Müdürü Mustafa Güçlü, Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Çorlu belediyesi 7’nci Uluslar Arası Çocuk Şenliği 11 ülkeden törenlere katılan yabancı ülke çocuklarıyla birlikte Cumhuriyet Meydanından, Omurtak Caddesine kadar kortej oluşturup yürüdüler. Buradaki yürüyüşe Çorlu kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan katıldı. Törenler çocukların gösterisiyle devam etti.