Mehmetçikler şölenle uğurlandı

Tekirdağ'da, Askerlik Şubesi'nden sülüslerini teslim alan Mehmetçikler için 'Asker Uğurlama Şöleni' düzenlendi. Davullu zurnalı eğlencenin ardından, kınalı kuzular, dualarla birliklerine uğurlandı.

GÜNDEM 22.04.2016 01:33:00 0
Mehmetçikler şölenle uğurlandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Süleymanpaşa Belediye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen şölene, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Münür Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Müftüsü Süleyman Yeniçeri, askeri erkan, askere gidecek gençler, ailleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Eşkinat, "Tekirdağ’daki yerel yöneticiler olarak sağlıklı bir biçimde yetiştirdiğimiz çocuklarımızı güvenlik içinde, onurlu bir biçimde askerlik hizmetlerini ifa etmek üzere silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz. Askerlik bu ülkede, bu toplumda çok özel bir görev. Askerlik gençlerimizin olgunlaştığı, geliştiği, vatanına daha da çok bağlandığı, ana kucağından asker ocağına gittiği bir dönem. Sizleri güle oynaya gönderiyoruz ve inanıyoruz ki güle oynaya da geriye karşılayacağız.” dedi.
 

 

BENİ 24 SAAT ARAYABİLİRSİNİZ
Askere gidecek gençlerin Süleymanpaşa Belediyesi ve kendisini istediği zaman arayabileceklerini belirten Eşkinat; "Sizlere birer küçük çanta hazırladık. O çantaların içindeki mektubumda sizlere söylemek istediğim her şey var. Orada hem belediyenin hem de benim şahsi telefon numaram var.  Gerek aileleriniz gerek siz ne zaman ihtiyaç duyarsanız, sadece bir konuda değil; dertleşmek istediğinizde dahi 24 saat bizim belediyemizi ve başkanınızı arayabilirsiniz. Allah hepinizin yolunu açık etsin. Selametle geri dönüşler nasip etsin. Biz sizinle gurur duyuyoruz. Sizler de kendinizle gurur duyun." diye konuştu.
ASKER ÇANTASI HEDİYE EDİLDİ
Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan içerisinde iç çamaşırı, çorap, botlar için boya ve fırça, kirli çamaşır torbası, temiz çamaşır torbası, küçük ve büyük çamaşır fileleri, yüz ve banyo havlu takımı, sabunluk, traş çantası, traş takımı, tırnak makası, ipli boyun cüzdanı, çengelli iğne, dikiş set, kilit, askı ve taşıma çantası bulunan asker çantası protokol üyeleri tarafından askerlerimize teslim edildi.
Hep birlikte hatıra fotoğraflarının da çekildiği Süleymanpaşa Belediyesi Asker Uğurlama Şöleni mangal partisi ve davul zurna ile devam etti. Daha sonra askerler, Süleymanpaşa Müftüsü Süleyman Yeniçeri'nin okuduğu duaların ardından uğurlandılar.