MHP'den 'Hadım' teklifi

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçundan mahkum olanların hadım edilmesi ile ilgili TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi

GÜNDEM 21.04.2016 07:11:00 0
MHP

Ok, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 2002 yılında ayda 175, yılda  2 bin 100 çocuk cinsel istismar vakası yaşanırken 2014 yılında ayda 650 yılda ise 7 bin 800 çocuk cinsel istismar vakasının adli tıp kayıtlarına geçtiğini belirten Ok, "Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bine ulaşmıştır." dedi.

Kanun teklifiyle ilgili konuşan İsmail Ok, "Çocuklarımıza tecavüz edildiği zaman ya da hunharca bacılarımıza, kızlarımıza ve kadınlarımıza tecavüz edildiği veya öldürüldüğü zaman ağlamak istemiyorsak bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız." dedi. Ok, sözlerine şöyle devam etti:"Tek kelime ile söyleyecek olursak bu hasta olan bu kişileri tıp hastalık kabul ediyor, bu hasta olan kişilerin hadım edilmesi. Bizim önerimiz budur. Bu konu ile ilgili kanun teklifi hazırladık. Bu kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne  verdik. Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtlarına geçmiştir. Eğer bu tecavüz olaylarının, gözümüzden sakındığımız çocuklarımızın, evlatlarımızın bu vahim olayları yaşamasını istemiyorsak, hunharca kadınlarımızın, kızlarımızın katledilmesini istemiyorsak bu kanun teklifinin mutlaka hayata geçmesi gerekir.Yüce Türk milletinin kahir ekseriyetinin vicdanına tercüman olacağına inandığımız bu kanun teklifine Meclis'te bulunan bütün siyasi partilerin, siyasi kimlikleri, düşünceleri ve duruşları ne olursa olsun destek vereceklerine inanıyorum. Çocuklarımıza tecavüz edildiği zaman ya da hunharca bacılarımıza, kızlarımıza ve kadınlarımıza tecavüz edildiği veya öldürüldüğü zaman ağlamak istemiyorsak bu kanun teklifini mutlaka hayata geçirmek zorundayız.