İslam barıştır, kardeşliktir, sulhtur

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 4 kişiye çekilişle umre hediye edilirken

GÜNDEM 20.04.2016 02:03:00 0
İslam barıştır, kardeşliktir, sulhtur

İstasyon Mahallesi'nde bulunan ve uzun bir süre atıl durumda kaldıktan sonra geçtiğimiz aylarda Çerkezköy Belediyesi'nin yaptığı tadilat çalışmalarının ardından hizmete açılan Çerkezköy Belediyesi Spor Kompleksi’nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, , Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, Tekirdağ Emekli İl Müftüsü Mahmut Gürlen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

BİRLİK OLMAYA DAVET ETTİ
Program, Kızılpınar Merkez Camii İmamı Fatih Kisliağıl’ın kuran tilaveti ile başladı. Ardından programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Tuna, tüm insanları birlik olmaya davet etti. Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet konusuna da değinen Tuna, "Bugün Müslümanların her zamankinden daha çok tevhid ve vahdete ihtiyacı vardır. Zira yüce Rabbimiz Müslümanları Enbiya suresi 92. ayette tek bir ümmet olarak ifade etmiş olmasına rağmen ne yazık ki Müslümanlar, tefrika hastalığına kapıldığı için Rum suresi 32. ayetin muhtevasına girmeye başlamışlardır. Bu sebeple bugün Müslümanların tevhid inancına dayalı vahdeti gerçekleştirme yolunda gayret sarf etmeleri bir zorunluluktur. Tevhid, İslam'ın en temel ilkesi, Kur'an ve sünnetin ruhu, bütün peygamberlerin gönderiliş gayesidir. İslam'ın tevhid dini oluşu, onu diğer din ve inançlardan ayıran en bariz vasfıdır."dedi.
KAVGAYA DÜŞMEYELİM
İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş ise, "Bu yıl ki temamız 'gelin birlik olalım' sloganımızı çok iyi idrak etmemiz gereklidir. Bütün insanların kurtuluş çizgisi İslam'dır. Yüce rabbimizin ayet-i kerimesinde de bildirdiği gibi Allah katında hak din İslam’dır. İslam barıştır, kardeşliktir, sulhtur. Birlik olup İslam çatısı altında toplanmamız gerekiyor.Kutlu Doğum Haftasının yapılmasındaki amaç yeni neslin Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’yı daha iyi anlamaları ve hep hatırlamaları gerektiğini aşılamaktır. Çocuklarımız Peygamberini en ince ayrıntısına kadar tanımalı ve bilmelidir. Batının en büyük oyunu olan ırkçılık ve mezhepçilik konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Hiçbir ırk diğer bir ırktan üstün değildir. Mezhepçilik, ırkçılık yüzünden kimse ile kavgaya düşmeyelim. İslam dini Müslümanların şerefidir. Bizim dinimizde ırkçılık yoktur” dedi.
 

 

PLAKET TAKDİM ETTİ
Ardından sahneye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Erbaş’a programa katıldığı için teşekkür etti ve plaket takdim etti. Kubilay, burada yaptığı konuşmada, "Kutlu Doğum Haftası insana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Hz. Peygamberimizin alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizin 1445’nci doğum yıldönümünde bizlere böyle güzel bir program düzenleyen İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 

 

ÇEKİLİŞİN ARDINDAN SALONDAN AYRILDILAR
Konuşmaların tamamlanmasının ardından AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,  Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy Müftülüğü'nün sponsor olduğu 4 kişilik umre çekilişi yapıldı. Umre çekilişlerini İlknur Demirtaş,Saime Alkuş, Salime Balcı ve Münire Çamyar kazandı.Çekilişin tamamlanmasının ardından ise çok sayıda vatandaş devam eden programı beklemeden salondan ayrılmaya başladı. Bunun üzerine Fevzipaşa Camii İmamı İsmail Bütün, salondakilere seslenerek esprili bir dille, "Programımız devam ediyor. Yerlerinize oturmanızı rica ediyorum. Ödül törenimiz gerçekleşiyor. Belki program devamında beşinci umre çekilişimizi de yaparız"dedi. Ancak bu sözlere rağmen salonunu büyük bir bölümü boşaldı. Program il ve ilçe çapında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından sona erdi.