Çocuklar için nutuk tanıtıldı

Kırklareli'de Hakan Atalay'ın kaleme aldığı ve Mehmet Şahinboy'un çizimlerini yaptığı 'Çocuklar İçin Nutuk' adlı eser tanıtıldı.

GÜNDEM 20.04.2016 01:52:00 0
Çocuklar için nutuk tanıtıldı

Kırklareli Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen program Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.Yazar Hakan Atalay’ın kaleme aldığı 224 sayfalık eserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ağzından çocuklara Kurtuluş Savaşı ve bağımsızlığa giden yoldaki mücadele anlatılıyor.

Programda ayrıca Hakan Atalay’a, Devlet Tiyatroları sanatçısı Orhan Kurtuldu da eşlik etti. Atalay ve Kurtuldu ikilisi, Nutuk’tan bazı bölümleri katılımcılar ile paylaşmalarının yanı sıra Atatürk’ün gerçekleştirdiği devrimler, vatandaş olma bilinci, vatanseverlik konularını işlediler.

Kitabın yazarı Hakan Atalay, Mustafa Kemal Atatürk’e ülke olarak çok şey borçlu olduğumuzu vurgulayarak ‘’ Bu eseri sadeleştirerek ve görsel açıdan daha zengin bir hale getirerek çocukların ilgi ve beğenisini kazanmayı amaçladık’’ dedi.

Etkinliğin sonunda Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Atalay ve Kurtuldu’ya çiçek ve plaket takdim etti.