Şampiyon son hafta belli oldu

Tekirdağ Süper Amatör Lig'in şampiyonu Çorlu Gençlerbirliğispor'u son haftada 2-0 mağlup eden Çorlu Kültürspor oldu.

SPOR 19.04.2016 06:21:00 0
Şampiyon son hafta belli oldu

KÜLTÜR HIZLI BAŞLADI

Çorlu General Basri Saran Stadı’ndaki karşılaşmaya Çorlu Gençlerbirliğispor “Murat, Cem, Taner, Şahin, Volkan, Berktaş, Gökhan, Esad, Canberk, Salih ve Şafak” ilk onbiri ile çıkarken, Çorlu Kültürspor ise karşılaşmaya “Mücahit, Özgür, Abdi, Başar, Mert, Muhammed, Yusuf, Gençağa, Melih, Ali, İbrahim” ilk on biri ile çıktı. Maçın ilk dakikalarında Çorlu Kültürspor gol için daha istekli göründü. İlk on dakikalık bölümde net bir tehlike yaşanmazken, bu dakikadan itibaren Çorlu Gençlerbirliğispor rakip kalede gol aramaya başladı. 12’inci dakikada Şafak’ın ceza sahası içinde gerçekleştirdiği sert vuruş yandan auta çıktı. 13’üncü dakika da ise Şafak’ın pası ile hareketlenen Canberk pozisyondan faydalanamadı.

 

 

İLK YARI SKORU 1-0

Maçın 34’üncü dakikasında Gençlerbirliğispor önemli bir fırsat yakaladı. Soldan yapılan ortada Kültürspor kalecisi Mücahit topa müdahale edemeyince top bir anda Canberk’in önünde kaldı. Canberk’in sert vuruşu kale direğinden dönerek tekrar oyuna döndü. Pozisyonun devamında hızlı atağa çıkan Kültürspor’da topla buluşan İbrahim’in vuruşu kornere gitti. 40’ıncı dakikada Çorlu Gençlerbirliğispor ceza alanı içinde yaşanan karambolde Çorlu Kültürspor’lu futbolcular son vuruşu yapamadı. 43’üncü dakikada sağ kanattan hareketlenen Yusuf Bingöl’ün çaprazdan mükemmel vuruşu ağlarla buluştu. İlk yarı Çorlu Kültürspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

 

 

KÜLTÜRSPOR İYİCE RAHATLADI

Çorlu Gençlerbirliğispor ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Rakip ceza alanı içinde çoğalamayan Gençlerbirliğispor maçı döndürebilecek pozisyonu bir türlü yakalayamadı. Karşılaşmanın 62’inci dakikasında Gençağa ile pozisyona giren Kültürspor ikinci golü bulamadı. 78’inci dakikada ikinci gol için gelen Kültürspor’da topla buluşan Gençağa’nın kafa vuruşunda Murat gole izin vermedi. Kontra ataklarla rakibini az adamla yakalayan Kültürspor farkı ikiye çıkartarak rahatladı. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Aras şık bir vuruş ile skoru 2-0 yaptı. Bu golün ardından Gençlerbirlispor oyun disiplininden koptu. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Kültürspor Yusuf ile önemli bir fırsatı daha değerlendiremedi.

 

 

ÇORLUSPOR 1947 İLE KARŞILAŞACAK

Uzatma dakikalarında gelişen Gençlerbirliğispor atağında kaleci Murat ceza alanı dışında topu eliyle kesince maçın orta hakeminden direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Kalan dakikalarda skor değişmeyince Kültürspor rakibine ilk yenilgisini tattırarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Maç sonunda futbolcular, yönetim ve teknik heyet ile birlikte tribünlere koşarken, şampiyonluğu taraftarları ile kutladılar. Kültürspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükselebilmek için 23 Nisan 2016 Cumartesi günü Çorluspor 1947 ile karşılaşacak.

Marmara Haber