Belediye arsayı verirse EML yapılacak

Sanayi ile birlikte her geçen gün nüfusu artan Kapaklı'ya yeni okul ihtiyacı duyuluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, "Belediyeye ait 30 dönümlük bir alan var. Belediye o arsayı eğitim alan?

GÜNDEM 18.04.2016 17:04:00 0
Belediye arsayı verirse EML yapılacak

İsmail Karaöz başkanlığında kurulan Kapaklı İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği, yönetimlerini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Daha önce Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de kurucu başkanlığını yapan İsmail Karaöz, Kapaklı İmam Hatip Okulları Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği’nin de kurucu başkanlığına getirildi. 7 kurucu üye ile yola çıktıklarını belirten Karaöz, “Amacımız Kapaklı halkının talebi olan İmam-Hatip Ortaokul ve Liseleri talebini karşılamaktır. Bu kapsamda İmam-Hatip okulları yapmayı ve yaşatmayı hedefliyoruz. Kurucu Yönetim Kurulu’nda Çerkezköy İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucuları arasında yer alan dört üye, Kapaklı İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kayaalp, Kapaklı esnaflarından İrfan Demir, emekli fabrika müdürü Tekin Güldal ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tahsin Nalbant yer alıyor” dedi.

İLK OLARAK 24 DERLİKLİ BİR OKUL
İlk olarak ilçeye 24 derslikli bir okul kazandırmak istediklerini belirten Karaöz, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul yeri olarak tahsis edilen yerlerden birine acilen en az 24 derslikli bir okul yapmak istiyoruz. Bunun için çok hızlı hareket etmeliyiz. Bölgemizde bulunan değerli iş adamı ve sanayicilerden yardım bekliyoruz. Okul inşaatının yüzde 51’ini üstlenen hayırsever vatandaşımıza okulun isim hakkını vereceğiz” ifadelerini kullandı.
3 OKUL TALEBİNDE BULUNDUK
Kapaklı'daki derslik sıkıntılarına dikkat çeken Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Kapaklı ülkenin en hızlı göç alan yerlerin birisidir. Nüfus ile birlikte derslik ihtiyacı da artmaktadır. Karaağaç Mahallesi’nde 24 derslikli Kız Meslek Lisesinin temeli atıldı. Yine Karaağaç Mahallesi’nde 8 derslikli okul öncesi anaokulunun yapım çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında temelini attığı 40 derslikli ortaokulda da çalışmalar hızla sürüyor. Bu okullarımız inşallah 2016-2017 eğitim öğretim döneminde hizmete girecek.Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 3 okul talebinde daha bulunduk. Bir Anadolu Lisesi, bir İmam Hatip Lisesi ve bir de Fen Lisesi talebimiz oldu. Arsaları hazır olan bu üç okul için Bakanlıktan yanıt bekliyoruz. Ayrıca Belediyeye ait 30 dönümlük bir alan var. Belediye o arsayı eğitim alanı olarak tahsis ederse, bölgemizin ihtiyacı olan bir de Endüstri Meslek Lisesi yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ