Meydan için ilk adım atıldı

Merkez Osmanlı Camii'nin duvarlarının yıkılıp, 'Meydan Projesi' kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na dahil edilmesi için ilk adım atıldı. Çerkezköy Belediyesi, konuyla ilgili İlçe Müftülü

GÜNDEM 15.04.2016 02:14:00 0
Meydan için ilk adım atıldı

AMAÇ CAMİYİ MEYDANA KAZANDIRMAK
İlk kez Kasım 20105 tarihinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından gündeme getirilen proje ile duvarlar arkasında kalan Merkez Osmanlı Camii’nin, şehrin meydanına kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında yapılacak çalışmalardan bahseden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle Merkez Osmanlı Camii’nin çevresini kapatan duvarları yıkarak işe başlayacağız. Bu sayede caminin bahçesi ile şehrin meydanını birleştirmiş olacağız” dedi.
CAMİ BAHÇESİ IŞIL IŞIL OLACAK
Osmanlı Camii’nin çevresindeki duvarların yıkılmasının ardından çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Vahap Akay, “Sonrasında camimizin çevre aydınlatmasını yapacağız. MOBESE kamera sistemi ile de 7/24 güvenliğini sağlayacağız. Böylece camimizin bahçesi ışıl ışıl olacak” dedi. Cami duvarları içinde kalan tuvaletlerin yeraltında olması nedeniyle kötü koku yaydığını sözlerine ekleyen Akay, “Çalışmalar kapsamında tuvaletleri mevcut yerinden kaldıracağız ve caminin arka tarafında yeni tuvaletler yapacağız” diye konuştu.
İZNİN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ
Ramazan Ayı’nın yaklaştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Vahap Akay, “Biz en kısa zamanda çalışmalara başlayıp, caminin bahçe düzenleme işlerini tamamlamak istiyoruz. Bu sayede Ramazan Ayı’nda camimizin bahçesini, halkımızla bütünleşebileceğimiz bir ortam haline getirmiş olacağız” dedi. Başkan Akay, çalışmalara başlayabilmek için gerekli iznin bir an önce çıkmasını temenni etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ