Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz

Kutlu Doğum Haftası, Çerkezköy Müftülüğü tarafından Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatroda düzenlenen programla kutlandı.

GÜNDEM 15.04.2016 02:09:00 0
Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Sertan Topkaya,  Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ramazan Tahiroğlu,Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlu Doğum Haftasını coşku ile kutladıklarını belirten Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, "Allah bizlere her zaman kuran, ezan ve ilahi sesi dinletmeyi nasip etsin.Ayrıca Kur'an-ın manasını anlamak hayatımıza aktarılması çok daha önemli.Eğer manasını bilmezsek bir anlamı yok.İşimizi doğru yaparsak ameli Salih’in sevabı da çok olur. Yardım yaparken de tevhid ederken de insanın kendisi yapmalı. Bu günlerde Müslümanlar zor günler geçiriyor. İslam alemi bölünmek,parçalanmak isteniyor. Bunun sebebi de, emperyalist ülkelerin İslam ülkelerini baskı ve esaret altına almak istemelerinden kaynaklanıyor. Bu nedenle uyanık olacağız ve birlik ve beraber olacağız. Birlik ve beraberliğimizde ödün vermeyeceğiz.”dedi.
 

 

SEVGİMİZİ PEKİŞTİRELİM
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, "Kutlu Doğum Haftası insana dair tüm erdemleri üzerinde toplayan Hz. Peygamberimiz insanlığı ışığıyla aydınlatıyor.Hz. Peygamberimiz insanlığı ışığıyla aydınlatması için doğmuştur. Bu insanlık tarihinin en önem olayıdır.Bu günler sevgimizi ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz gereken günlerdir."dedi.
KURAN VE İLAHİLER OKUNDU
Konuşmaların ardından Çorlu Bağlariçi Camii imamı Serdar Dökmen,Çerkezköy Fevzipaşa Cami imami Faruk Çoban,Gebze Camii imamı Emrullah Çalışkan, Gebze Çobanbaş Cami imamı Adem Akbaş Kur'an-ı Kerim ve ardından da ilahiler okudular.