Otizme destek yürüyüşüne katılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Otizmde farkındalık oluşturmak amacı ile "Otizm Farkındalık Yürüyüşü" düzenleyecek.Yürüyüşe, ünlü aktör Nuri Alço da katılarak destek ve

GÜNDEM 15.04.2016 01:43:00 0
Otizme destek yürüyüşüne katılacak

Otizm Farkındalık Yürüyüşü 17 Nisan 2016 pazar günü saat 10.30’da, Süleymanpaşa’daki Yelken Spor Kulübü önünden başlayıp Barış ve Özgürlük Parkında sona erecek. Yürüyüşün sonunda katılımcılara ise birer hatıra madalyası takdim edilecek.

Vatandaşları yürüyüşe çağıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, "Toplumun büyük çoğunluğu maalesef otizm konusunda hemen hemen hiçbir bilgiye sahip değil. Oysa her 68 çocuktan birinde, yani oldukça sık görülen bu durumla ilgili olarak, eğer zamanında farkına varılır ve uygun eğitimler verilirse oldukça önemli ilerlemeler kaydedilebilmektedir. 2 Nisan Otizmde Farkındalık günüydü, Nisan ayı ise Otizmde Farkındalık ayıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu vesileyle tüm halkımızı, otizm için artık simge olmuş olan mavi renkli elbiselerle farkındalık yürüyüşüne davet ediyoruz.Gelin, birlikte yürüyelim ve adımlarımızı çocuklarımız için, gelecek nesillerimizin sağlığı için ve toplumda farkındalık oluşması için atalım. Otizmi bilgi ve farkındalıkla aşalım. Unutmayalım her anne ve baba, çocukları ilk önce anne mi yoksa baba mı diyecek, merak eder. Eğer çocukta otizm zamanında fark edilmezse belki de çocuk ömür boyu ne anne, ne de baba diyebilecektir. Oysa biraz olsun dikkat, çocuğun da, anne babanın da hayatını değiştirebilir.” diye konuştu.