Antalya Seyahati Sırasında Gezilebilecek En Güzel Yerler

Antalya büyüleyici ve huzur veren doğal güzellikleri yanı sıra gezilebilecek birçok tarihi yer bulunması nedeniyle de hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir şehrimiz.

YAŞAM SAĞLIK 14.04.2016 17:13:00 0
Antalya Seyahati Sırasında Gezilebilecek En Güzel Yerler

Antalya büyüleyici ve huzur veren doğal güzellikleri yanı sıra gezilebilecek birçok tarihi yer bulunması nedeniyle de hem yerli hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen bir şehrimiz. Birbirinden güzel plajları, doğaya ve yeşile doyabileceğiniz şelaleri huzurlu ve keyifli bir tatil isteyenlerin gezdiği gözde yerler arasında yer alıyor. Tarih meraklılarının da görebileceği birçok yer bulunuyor.

Baharda veya yazın Antalya’ya gitmeyi düşünüyorsanız ve uçak ile seyahat edeceksiniz öncelikle biletinizi almalısınız. Uçak rezervasyonu ve ucuz bilet almak denince akla ilk gelen adres olan www.ucakbileti.com sizin de bilet alırken ziyaret edebileceğiniz güvenilir adreslerden biri. Ucakbileti.com'un mobil uygulamaları ile THY, Pegasus, Atlasjet, Onur Air, THY, Sunexpress, Anadolu Jet, Bora Jet hava yolu şirketleri başta olmak üzere dünya havayolları biletleri için en uygun fiyatları bulmak için sorgulama yapabilir, ucuz uçak biletini anında alabilirsiniz.

 

Antalya’ya gittiğinizde nereleri gezebilirsiniz?

 

Plajlar

Eşsiz plajları ile size kucak açan Antalya’nın masmavi ve tertemiz denizinde kendinizden geçerken, güneşin ve kumsalın  tadını doyasıya çıkarabilir, tüm yorgunluğunuzu, stresinizi üzerinizden atabilirsiniz. muhteşem bir tatil şehri. Birçok plajına mavi bayrak verilmiş olan Antalya’da o kada plaj var ki, hangisine gideceğinizi şaşırabilirsiniz.

Konyaaltı Plajı, Antalya’nın en meşhur plajlarından birisi olarak tanınır. Kemer’deki Phaselis Plajı ince kumu ve sığ denizi ile oldukça rağbet gören ve sizin de mutlaka gezi listenize eklemeniz gereken bir plaj. Kaputaş mavi bayraklı plajlardan birisi olarak oldukça cazip. Antalya merkeze yakın olması nedeniyle Lara plajını oldukça tercih edilir bu nedenle hafta sonu gidecekseniz erken saatlerde gitmenizde fayda var. Patara ve Side İncekum ise en bilinen plajlar arasında yer alıyor. Zamanınız varsa her gün bir başka plajı tercih edebilirsiniz.

Antik kentler

Tarih meraklıların gezmesi gereken yerlerin arasında Antalya’nın 30 kilometre kuzeybatısında yer alan Termessos Antik Kenti bulunur. Bu antik kent el değmemiş yapısıyla, en iyi korunmuş antik kentlerden birisidir.  Bir diğer antik kent de Aspendos Antik Kenti’dir. M. Ö. 10. yüzyılda, Akalar tarafından kurulmuş muazzam bir kent olan bu antik kenti zamanınız varsa mutlaka gezin. Simena Antik Kenti’ne giderseniz, Simena Kalesi, Antik Likya türbeleri şehirde görülmesi gereken önemli yapılardır. Demre’ye 6 km uzaklıkta bulunan Soura Antik Kenti, antik kalıntılara meraklı olanların ilgisini çekecek kentlerden birisi. 

Şelaleler

Antalya’ya giden doğaseverlerin en uğrak yerleri arasında Düden Şelalesi, Kurşunlu Şelalesi ve Manavgat Şelalesi yer alır. Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Düden Şelalesi’ne gittiğinizde, hemen yanında bulunan gençlik parkını da gezebilir ve şelalenin içerisinde bulunan restoranlarda yemeğinizi yiyebilirsiniz. Antalya’ya gidip de görmeden dönmemeniz gereken doğal güzelliklerden biri de Antalya şehir merkezinden 23 km uzaklıkta yer alan Kurşunlu Şelalesi’dir. Şelale flora, funda ve özellikle nilüferli gölüyle gidenleri kendine hayran bırakıyor.

 

Huzur arayanların gidebileceği bir diğer adres de, Antalya merkeze 72 km uzaklıkta bulunan ve Antalya’nın Manavgat ilçesinde yer alan Manavgat Şelalesi. Bu şelaleye gitmek isteyenler Manavgat'tan kalkan minibüslerle ulaşım sağlayabilir. Şelaleye yakın yerlerde bulunan restoranlarda taze balık yiyerek kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz.

 

Kaleiçi
Kaleiçi, Antalya'nın bir nevi simgesi olarak bilinir ve Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alır. Burada gezerken Yivli Minare Camisi’ni görebilirsiniz. Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi buraya gelenlerin en çok ziyaret ettikler yerler arasında.

Karain Mağarası

Türkiye’nin en büyük doğal mağarası olan ve Dünya mirası olması için önerilen yerlerden de bir tanesi olan Karain Mağarası’nın denizden yüksekliği 430-450 m civarındadır. Antalya merkeze 27 km uzaklıkta bulunur.

 

Antalya Hayvanat Bahçesi

Ailenizle tatile çıktıysanız ve çocuklarınız varsa o zaman Antalya Hayvanat Bahçesi gezi listenizde mutlaka yer almalı. 1989 yılında kurulmuş olan bu hayvanat bahçesi bugün ülkemizde en geniş alana sahip hayvanat bahçesidir. Doğal şartlar hayvanlar için neredeyse birebir sağlanmıştır.

 

Antalya Aquarium

20 binden fazla balık türünün ve deniz canlısının bulunduğu akvaryum Dünya’nın en büyük beşinci akvaryumu özelliğine sahiptir. Özellikle çocukları ile Antalya’da tatil yapanların görmesi gereken yerlerden bir tanesi.

Siz de Antalya’daki bu güzel yerleri gezmek ve keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız, antalya uçak bileti alırken en uygun uçak biletini bulmak ve satın almak için www.ucakbileti.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.