Polisten 'Panter' pençesi

Çerkezköy'de polis haber merkezinden Atatürk Caddesi üzerindeki bir kuyumcuda silahlı soygun yapıldığı ve içindeki iki kişinin hafif ticari araçla kaçtığı anonsu, devriye ekiplerini alarma geçirdi

GÜNDEM 14.04.2016 02:50:00 0
Polisten

KOVALAMACA 7 DAKİKA SÜRDÜ
Kuyumcuda silahla soygun olayına karışan iki şüpheli 59 DC 342 plakalı araçla kaçmaya başladı. Haber merkezinin kuyumcuda soygun yapıldığı yönündeki anonsunun ardından ekipler ilçenin giriş ve çıkış noktalarını kapattı. Aracın kaçış noktası MOBESE kameraları tarafından da takip edildi ve saniye saniye devriye ekiplerine bildirildi. Ekipler ise Öztrak Caddesi istikametine giden aracın peşine düşerek takibe başladı. Yaklaşık 7 dakika süren kovalamacanın ardından şüphelilerin içinde bulunduğu araç, Narin Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağı’na gelmeden polis aracının önünü kesmesi ile durduruldu.

SİLAHLAR ÇEKİLDİ
Polis ekipleri, silahlarını doğrulttukları şüphelilere elleri havada bir şekilde araçtan inmelerini ve araca yaslanmalarını söyledi. Daha sonra şüpheliler yüz üstü yere yatırıldı ve üst araması yapıldı. Üst aramasının ardından kelepçelenen iki şüpheli iki ayrı polis aracına bindirilerek Polis Merkezi’ne götürüldü. Nefes kesen kovalamacanın başarıyla sonuçlanmasının ardından devreye giren polis haber merkezi  telsizinden anons yaparak, tüm yaşananların İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Panter B” tatbikatı olduğunu duyurdu. Nefes kesen bir kovalamacaya sahne olan Panter B tatbikatı sonunda Emniyet Müdürü Murat Ogan, ekiplerini duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ