203 proje görücüye çıktı

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin genç mucit öğrencileri tarafından tasarlanan 203 proje, okulda açılan 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilendi. Fuar 2 gün süreyle açık

GÜNDEM 14.04.2016 02:47:00 0
203 proje görücüye çıktı

Okulun Spor Salonunda gerçekleşen fuarın açılışına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nemci Akman,Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Kayacan, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Türk-İş Tekirdağ İl temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Fuarın Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında açıldığını belirten okul müdürü Murat Güldez, "Açılan fuarda 75 adet proje, 55 adet performans çalışması ve 73 adet de atölye çalışmaları sergilenmiştir."dedi.
BÜYÜK MUTLULUK VE ONUR DUYUYORUM
Çocukların daha iyi yerlere gelmesi için eğitime çok önem verdiklerini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, "Geleceğimizin teminatı olan  çocuklarımız, yarın bizlerin yerini alacak. Bu nedenle onların daha iyi yerlere gelmeleri için eğitime çok önem veriyoruz.Her zaman çocuklarımızın gençlerimizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz.Bu nedenle eğitim seferberliğine önem veriyoruz. Bilim ve teknoloji hayatımızın önemli bir parçasıdır.Bu gün burada projelerini sergileyen çocuklarımızın yarının mucitleri olduğunu düşünüyorum.İlçe Kaymakamı olarak onların yaptıkları bu çalışmalarından büyük mutluluk ve onur duyuyorum.Bu çalışmalarda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik  ediyorum.”diye konuştu.
PROJELERİ İNCELEDİLER
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuarda sergilenen çalışmaları inceledi ve projenin mimarı öğrencilerden bilgi aldı.
Haber/Mehmet AYAN