Sürgünün 152. yılında 152 fidan dikecekler

Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi, 1864 yılında Rus yayılmacılığı sonucunda Kuzey Kafkasya'dan sürgün edilmelerinin 152. yılı dolayısıyla Çerkezköy'de 152 adet fidan dikecek.

GÜNDEM 14.04.2016 02:31:00 0
Sürgünün 152. yılında 152 fidan dikecekler

İstanbul'un Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergüner Yavuz, Nevzat Altıtok, Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay, dernek üyesi ve aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis üyesi olan Enver Bayram Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı makamında ziyaret etti.

HATIRA ORMANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Trakya ve İstanbul'da yaşayan Çerkezler olarak Çerkezköy'de bir hatıra ormanı oluşturmak istediklerini belirten Beylikdüzü Çerkez Kültür Evi Genel Sekreteri Elif Gencer, "Bu yıl Çerkezlilerin sürülüşünün 152. Yılı. Şayet uygun bir yer Belediye olarak gösterirseniz oraya 152 adet fidan dikeceğiz ve yetişene kadar bakacağız" dedi.Bunun üzerine Akay, Hallaçlı Yolu üzerindeki bir alanın kendilerine tahsis edileceğini ve ağaçlandırma çalışmasını Çerkezlerin burada yapabileceğini söyledi.