20 kilometrelik alanı süpürecek

Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün araç parkuruna yeni kattığı elektrikli kaldırım temizleme aracı çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 14.04.2016 02:24:00 0
20 kilometrelik alanı süpürecek

Özellikle trafiğe kapalı alanlar ve kaldırım temizliğinde kullanılan araç, sessiz çalışması nedeni ile çevreye rahatsızlık vermeden işlem yapıyor. Günde yaklaşık 20 kilometrelik bir alanın süpürme işlemini gerçekleştiren araç hakkında açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, aracın hem hafif, hem sessiz hem de daha hızlı iş yapabilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Aracın tam otomatik elektrikli çevreye de zarar vermeyen, su püskürtme özelliği olan, süpürdüğünde toz kaldırmadığına dikkat çeken Kesimoğlu “Kentimizi daha temiz ve daha sağlıklı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün Kırklareli’ni yenilikler ile buluşturmak için çabalıyoruz. Bu kapsamda temizlik alanında daha iyi hizmet verebilmek için teknolojik imkanlardan yararlanarak, sessiz çalışan, çevreye duyarlı elektrikli temizlik aracını hizmete sunduk. Bu aracımız günde yaklaşık 20 kilometrelik bir alanın temizliğini yapabiliyor. Özellikle kaldırımlar ve yol kenarı temizliğinde kullanıyoruz. Sessiz ve toz kaldırmadan çalışması ile çevreyi rahatsız etmeden hizmet verebiliyor” dedi.