Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları Tekirdağ'da Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Programa katılan vatandaşları müftülük personeli güllerle karşıladı.

GÜNDEM 13.04.2016 01:58:00 0
Kutlu Doğum Haftası kutlandı

Kutlama programına; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, İl Müftü Vekili Hızır Yağcı, müftülük personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.Kutlama programı Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu ile Hayrabolu Müftüsü Veysel Işıldar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlattığı video gösterildi.

13. YÜZYILDA BAŞLADI
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tekirdağ Müftü Vekili Hızır Yağcı yaptı. Türk milletinin yüreğindeki peygamber sevgisinin tezahürü olarak, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümünün asırlardan beri kutlandığını hatırlatan Yağcı, kutlamaların 13. yüzyılda başladığını belirterek, "Başlangıç itibarıyla 13. yüzyıla kadar uzanan bu kutlamalar, 1910 yılında resmiyet kazanmış, 1951 yılında ilk defa radyodan mevlit okutulmuş ve 1980 yılından itibaren ise Kutlu Doğum Haftası etkinliği adı altında kutlanmaya devam etmiştir. Doğrusu o günden bugüne görülen tablo şudur ki Kutlu Doğum Haftası ülkemizin her köşesinde ve her geçen gün daha büyük bir coşkuyla kutlanmakta ve milletimiz tarafından büyük kabul görmektedir." ifadelerini kullandı.
TEVHİD, VAHDETİ GEREKTİRİR
Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki kutlu doğum temasını, "Gelin birlik olalım Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet ilişkisi" olarak belirlediğini hatırlatan Yağcı, şunları kaydetti: "Tevhid birlemek, vahdet ise birleşmektir. Tevhid, vahdeti gerektirir. Nasıl ki tevhidi gerçekleştirmek için, şirkten uzak durmak gerekiyorsa, vahdeti gerçekleştirmek için de tefrikadan uzak durmak gerekiyor. Çünkü en büyük inanç sapkınlığı şirk, en büyük toplumsal sapkınlık ise tefrikadır. Ben bu münasebetle insanları adeta bir ateş çukurunun kenarında bulan, parçalanmış gönülleri onaran, birleştiren, kardeş yapan, o kutlu Nebi'nin doğumunun Ümmeti Muhammed'in tefrikadan kurtulup vahdeti gerçekleştirmesini Allah'tan niyaz ediyorum."
KUTLAMALAR İSLAM DİNİNİN TANITILMASINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, Kutlu Doğum Haftası'nın, son 25-30 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği bir tema etrafında, daha yaygın ve yoğun bir şekilde kutlandığını belirtti. Kutlamaların, İslam dininin tanıtılmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Salihoğlu, "Bu, yüce dinimizin gençlerimize, toplumumuza, her kesimdeki insanlarımıza ve yabancılara, Müslüman olmayanlara en iyi şekilde tanıtılması, anlatılması, benimsetilmesi bakımından büyük önem arz ediyor., Türkiye'nin geleceği açısından İslam dininin doğru bir şekilde yaşanması önemli. İman, ibadet, ahlak esaslarını kapsayan, yüce dinimizin benimsenmiş olması, kurallarının uygulanmış olması, şekille değil, inançla, imanla, içten, gönülden uygulanmış olması, toplumun birliğini, beraberliğini, geleceğimizi, kurtarması bakımından çok önem arz ediyor. Gençlerimize dinimizin formel, şekli konularından ziyade, inanç esaslarını, ahlak esaslarını göstermek, öğretmek hepimizin görevidir. Yüce Peygamberimiz 'Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim' buyuruyor. Bütün gençlerimizin, bütün insanlarımızın güzel ahlaklı olması toplumumuzun geleceği bakımından çok büyük güvencedir. Bu kutlu doğum haftasının da bu anlayışa vesile olmasını diliyorum."
Konuşmaların ardından, Diyanet İleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Cenksu Üçer'in verdiği konferansla kutlamalar sona erdi.