Küçük mucitler projelerini sergiledi

Çerkezköy Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu'nda, öğrenciler tarafından TUBİTAK Bilim Fuarı kapsamında hazırlanan projeler görücüye çıktı. Projelerin tanıtımı sırasında sağanak yağm

GÜNDEM 12.04.2016 00:45:00 0
Küçük mucitler projelerini sergiledi

Okul bahçesindeki TUBİTAK Bilim Fuarı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Eğitim-Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

125. Yıl Ortaokulu'nun 3 yıl önce ilk TÜBİTAK Bilim Fuarını yaptığını hatırlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bugün ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında TUBİTAK, Bilim Fuarı kurmak isteyen okullara 5’er bin lira destekte bulunuyor. Daha sonra başarılı olan projeler değerlendirilmek üzere TUBİTAK’a gönderiliyor. TUBİTAK da başarılı bulduğu projeleri destekliyor” dedi.
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Bilim Fuarı’ndaki tüm projeleri tek tek inceledi. Projeler ise oldukça beğenildi.
Haber / Ahmet KARDEŞ