Bahçeli'ye soğuk duş

MHP'de parti içi muhalefetin, 'olağanüstü kongre' yapılması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşma yapıldı. Duruşmada, mahkeme MHP'nin Olağanüstü Kongre'ye gitmesi kararını ald?

GÜNDEM 9.04.2016 02:40:00 0
Bahçeli

1 Kasım seçimlerinde MHP'nin oylarını ve TBMM'deki sandalye sayısını düşürmesinin ardından olağanüstü kongre yapılması ve yeni bir genel başkan seçilmesi için muhalif kanat ısrarlı davranmıştı. Bahçeli buna karşılık kongreye gitmeyeceğini belirtmişti. MHP'de şu ana kadar genel başkanlığa adaylığını açıklayan isimler Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ.

ÜST MAHKEMEYE GİDECEĞİZ
Karar sonrası konuşah MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Mahkemenin vermiş olduğu kararı hukuk adına isabetli bir karar ve sonuç olarak görmüyoruz. Türkiye'de hukuk yolunun tükenmemezliğini de göz önüne aldığınızda bu kararı temyiz edeceğimizi bir üst mahkemeye götüreceğimizi şimdiden alenen ifade etmek isterim"  dedi. 
ŞİMDİ NE OLACAK?
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesinden sonra gerekçeli karar beklenecek. Bunun ardından muhaliflerin belirlediği ve mahkeme tarafından yetkilendirilen çağrı heyeti olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar, 15 gün askıda kalacak. Çağrı heyeti bu aşamada kongre tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere tüm parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek. Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek. Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihi Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanınca seçim tarihi kesinleşecek.
ADAYLAR NE SÖYLEDİ
Mahkemenin karar vermesinin ardından başkan adaylarından Sinan Ogan, Meral Akşener ve Koray Aydın Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Ogan, "Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez." diye yazarken, Meral Akşener ise mahkeme kararının ardından ''Adalet mülkün temelidir'' ifadelerini kullandı. Koray Aydın ise, "Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar, Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir."dedi.