Torunlarımızın torunlarına yetecek

Edirne'nin İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, düzenlediği toplantıyla halka göreve seçildiğinden bu yana 2 yıllık icraatları ile ilgili bilgi verdi.

GÜNDEM 8.04.2016 02:49:00 0
Torunlarımızın torunlarına yetecek

Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, slayt sunumunun ardından bir konuşma yapan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, göreve gelmeden önce vaat olarak verdiği kitapçıkta bulunan maddeleri tek tek okuyarak bir çoğunun gerçekleştiğini ve gerçekleşmekte olduğunu söyledi.

Hizmetleri biran önce yapmak için söz verdiklerini ve bu sözlerini yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Kerman, "Beşi bir yerde hizmet dedik, söz verdik. Bu yollar, bu caddeler, bu sokaklar kazıldığında kanalizasyonu, içme suyunu, doğalgazını, arıtmasını ve yer altı sularının toplayabileceğimiz yerlerin yapımına bir anda yapacağımızın sözünü verdik. Bu sözleri yerine getirdik. Ama bu iş biraz sabır işi bu hizmetlerin yerine gelmesinde çamurlu, tozlu yollardan geçtiniz. Bu nimetlerden hepiniz çok iyi faydalanacaksınız. Bizim yaptığımız bu çalışmalar sizlerin çocuklarına değil, sizlerin torunlarına değil. Sizlerin torunlarının torunlarına yetecek hizmeti getirdik. Yaptığımız bu hizmetler ilçemize en az 50 yıl, 100 yıl yetecek hizmetlerdir. Şuanda, yeraltına gömdüğümüz içme sularının borularının ömrü 100 yıl yapmış olduğumuz kanalizasyon çalışmalarının ömrü 70-80 yıl hangimizin 70-80 yıl ömrü var. Onun için diyorum sizin torunlarınızın torunlarına yetecek hizmetler diye. Torunlarımıza değil, torunlarımızın torunlarına hizmet ediyoruz.Türkiye’de aynı anda içme suyunu, doğalgazını, yağmur suyunu, kanalizasyonunu ve arıtmasını yapan bir ilçe varsa ispatlasın ben onu mükafatlandıracağım buradan söz veriyorum. Bu cesaret işi bu çılgınlık işi ben buna cesaret ettim. Kazılarımızın şuan yüzde 90’ı bitti. Kısa bir süre içerisinde bunları tamamladık. Bazıları İpsala’da yaşamıyor galiba bazıları başkan ne yaptı diyor. Ben şaşıyorum akıl tutulmasına girmişler herhalde. Ya İpsala’da yaşamıyor ya da art niyetinden şüphelenirim. Arkadaşlar İpsala  kuruldu kurulalı bu hizmetleri görmedi. Bunu yapan başka bir arkadaşımızın olduğuna da ben inanmıyorum. Neden böyle düşünüyorum çünkü bu hizmetler yapılsaydı eski dönemlerde bu kadar eksikler olmazdı. Her dönemde bir başkan her dönemde bir hizmeti yapsaydı. Bu hizmetler bu güne birikmezdi.