Rüşvet iddiasına ihraç talebi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu'nda büyük yolsuzlukların yaşandığı, aralarında AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin de bulunduğu bazı kişilerin, iş adamları ve müteahhi

GÜNDEM 6.04.2016 23:51:00 0
Rüşvet iddiasına ihraç talebi

İL YÖNETİMİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
İddiaya göre, Çorlu´da büyük bir inşaat firması, işlemlerini takip ettirmek ve imar planlarında değişiklik yaptırmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu’nda görev alan 9 üyeden 6’sına rüşvet verdi. Ancak işlemler zamanında yapılamayınca ilgili firma adına iş takibi yapan bazı emlakçılar AK Parti Tekirdağ İl yönetimine ihbarda bulundu. İhbar üzerine parti içinde soruşturma başlatan AK Parti İl Yönetimi, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırılması amacıyla özel bir komisyon oluşturdu.
SON KARARI GENEL MERKEZ VERECEK
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarında değişiklik yapılması amacıyla bir inşaat firmasından rüşvet aldığı iddia edilen AK Partili Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyesi’nin, bahse konu firmadan senet aldığı, alınan senetlerin de icra yolu ile tahsil edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. AK Parti İl Yönetimince oluşturulan komisyon, adı geçen meclis üyesinin partiden ihraç edilmesine yönünde görüş öne sürdü. Edinilen bilgiye göre, komisyonun ‘ihraç’ yönündeki görüşünü içeren raporun AK Parti Genel Merkezi’ne gönderileceği öğrenildi. Bahse konu meclis üyesinin partiden ihraç edilip edilmeyeceği, genel merkezin vereceği karar ile netleşecek.
ALBAYRAK VE CHP NE YAPACAK?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Partili yetkililer, “İddiaya göre bahse konu inşaat firması İmar Komisyonu’nda görev yapan 5’i CHP’li, 1’i AK Partili 6 üyeye imar planlarında değişiklik yaptırmak üzere rüşvet verdi. Rüşvet iddiaları üzerine hemen bir komisyon kurduk ve gerekli araştırmalarımızı yaptık. Adı geçen AK Partili meclis üyesinin partimizden ihraç edilmesi için hazırlanan komisyon raporunu Genel Merkezimize en kısa zamanda sunacağız” ifadelerini kullandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve CHP İl Teşkilatının rüşvet iddialarında adı geçen CHP’li 5 komisyon üyesi hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.
Marmara Haber