Minik Soykan'dan büyük duyarlılık

Edirne'deki Vali Fahri Yücel İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi Soykan Bağrıaçık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a mektup yazarak çevreye çöp atanların cezalandırılmasını istedi.

GÜNDEM 6.04.2016 23:14:00 0
Minik Soykan

Bağrıaçık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yazdığı mektupta şunlara yer verdi: Sayın Başkanım ben Vali Fahri Yücel İlkokulu’nun 3/B Sınıfından Soykan Bağrıaçık. Çevremizde bulunan insanlar çöp kutusu ve çöp konteynırı göremeyince çöpleri yere atıyorlar. Bunu yapanlar için belli bir bedelde ceza konulmalı. Bu ceza 50 TL veya 60 TL olmalı. Cezalar için afişler asılmalı. Bu hatayı 5 kez yapıp umursamayana daha ağır ceza verilmeli. Bazı insanlar evcil hayvanlarının tuvaletlerini çevreye yaptırıyor ve temizlemiyorlar. Bunun içinde belli bir bedelde ceza ödenmeli. Bu cezada 20,00 -30,00 TL olmalı. Bu cezayı her yapışlarında ceza 5,00 TL arttırılmalı. Yasak yerlerde sigara içenler içinde aynı cezalar geçerlidir. Parklarda bir sürü cam parçaları var. Oyuncaklar kırık. Bu yüzden oyun oynayamıyoruz. Cam parçaları elimizi kesiyor. Bazı yerlerde parkları kaldırıp binalar yapıyorlar ya da boş bir araziye park yerine bina yapıyorlar. Bunlar için size mektup yazdım.

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Vali Fahri Yücel İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencisi Soykan Bağrıaçık’ı çevreye olan duyarlılığından dolayı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Duyarlı öğrencimizin ailesini ve öğretmenlerini böylesine bilinçli bir birey yetiştirdikleri için kutluyorum. Genç nesillerin yaşadığı kente ve çevreye duyarlı gençler olarak yetişmesi bizlerin en büyük arzusu. Atatürk İlke ve İnkılapları’nın ışığında, çevreye saygılı, ülkesine ve kentine sahip çıkan gençler, geleceğimiz için bizleri umutlandırıyor. Soykan Bağrıaçık’ın nezdinde tüm öğrencilerimizi gözlerinden öpüyor, onlara hayat boyu başarılar diliyorum.” dedi. Gürkan'ın mektuba da karşılık vereceği öğrenildi.