Hacı Ünal Kariyer Günü'ne konuk oldu

Çerkezköy özel Gülerçin Koleji'nin Mart Ayı 'Kariyer günü' konuğu Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal oldu. Başsavcı Hacı Ünal, Cumhuriyet savcılarının gör

GÜNDEM 5.04.2016 13:53:00 0
Hacı Ünal Kariyer Günü

Kariyer Günleri programlarıyla öğrencilerinin gerçek bilgi ve önerilerle öğrencilerini gelecekleri ile ilgili motive etmeyi amaçlayan Özel Gülerçin koleji yönetimi, bu yıl ki Kariyer Günleri programında ‘Savcılık’ mesleğini ele aldı. Programa konuşmacı olarak katılan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal samimi bir ortamda gerçekleşen sunumuna öz geçmişinden bahsederek başladı. Ünal “ Benim bu günlere gelmemi öğretmenlerime borçluyum. Bu gün bu makamda olmamı 2 öğretmenine borçluyum. Daha ortaokul öğrencisiyken hukukçu olmayı istiyordum. Ama savcılık hiç aklımda değildi ve hakim olmayı istemiştim. Ancak kurada savcılık çıktı ve kaderimmiş dedim. Bu görevi de değiştirme gibi bir düşüncem olmadı. Mesleğimi de çok seviyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Başsavcısı Ünal, öğrencilerden gelen “Nasıl adaleti sağlıyorsunuz” sorusuna ise “ Adalet yasalar kapsamında tesis edilmektedir ve esası da adil olarak vermek gerekmektedir. Bu güne kadar doğru karar verdiğime inanıyorum. Verdiğim kararlardan da pişmanlık duymadım. Cumhuriyet Savcıları olarak zaman zaman zorlandığımız olsa da adaletli karar vermek zorundayız. Bazı suçlar vardır insanı gerçekten zorlar. Özellikle çocuk ölümleri suçlarında zorlanıyoruz. İyi bir savcı olmak için iyi bir sezgi sahibi olunacak ve hukuku iyi bilmiş olacaktır. Sizlerde ileride bir makam ve mevki sahibi olmak istiyorsanız kendinize hedef koymalısınız. Hedef koyduğunuzda istediğini yere gelebilesiniz. Bu nedenle de okumak başlıca göreviniz olmalı.”diye konuştu.

Haber/Ahmet KARDEŞ