STK'larla buluştu, okul temeli attı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Büyük Buluşma' adı altında Tekirdağ'da STK temsilcileri ile bir araya geldi. Buradaki toplantının ardından Çerkezköy'e geçen CHP Lideri Kılıçdaroğlu,

GÜNDEM 3.04.2016 22:22:00 0
STK

YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTILAR

Tekirdağ'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, kent girişinde CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çevre il ve ilçe belediye başkanları, bölge milletvekilleri ile çok sayıda parti karşıladı. Karşılama törenin ardından Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Başkan Albayrak, hazırlattığı büyükşehrin 2 yıllık çalışmalarını sinevizyon eşliğinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na anlattı.
STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramada Otel’de ‘büyük buluşma’ adıyla düzenlenen toplantıda STK temsilcileriyle bir araya geldi. Burada Kılıçdaroğlu, ‘Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistem için neler yapmalıyız?’ konu başladığında topladığı 16 maddeyi STK’lar ile paylaştı. Her maddeyi tek tek anlatıp örnekler veren Kılıçdaroğlu, politikaları üzerinden AK Parti hükümetini eleştirdi.
Türkiye’nin yaşanacak bir ülke olması için tam demokrasinin gerekli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İnsanı savunuyorsunuz, insanın düşüncelerine saygı gösteriyorsanız, önce Türkiye Cumhuriyeti’nde tam demokrasi olması lazım. Bu konuda hepimizin ortak uzlaşması gerekiyor. Bu işin sağı, solu yok. İşçisi, işvereni yok. Sosyalisti, kapitalisti yok. Tam demokrasi, güçlü bir demokrasi. Birinci ayağımız güçlü bir Türkiye için, yaşanacak bir Türkiye için tam demokrasi. Amerikalılar Mars’a bir uydu gönderdiler, adı ne biliyor musunuz? Merak. Ne var orada? İnsan doğasında olan merak bilgiyle, eğitimle teşhis edeceksiniz. Üzülerek ifade edeyim, ilk kez İran üniversitelerinin veri sayısı Türk üniversitelerini geçti. Bu ayıp bize yeter” dedi.
 

 

“KONSOLOSLARIN GÖREVİ DAVAYI İZLEMEK”
Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı ‘casusluk’ davasını hatırlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk duruşmayı izleyen konsoloslara da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi iktidar kim olursa olsun, medya özgürlüğüne darbe vuruyorsa, yani halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlıyorsa o toplum özgür değildir. Şu anda Türkiye’de ciddi bir medya özgürlüğü sorunumuz var. Bakın ben hiç ayırım yapmıyorum. Bizim de karşımızda olanlar var. Bizi de eleştiren gazeteler var. Hiçbir zaman ‘aman bunlar yazdı, bunları kapatalım’ öyle bir düşünce asla aklımdan geçmez. Ülkeyi yönetenlerin ihtiyaç duyduğu şey alkış değil, sağlıklı eleştiridir. Oradan yanlışını görecektir. Hatasını görecektir. Gazeteci toplum adına bir kamu görevini yerine getirir. Siz doğru haber yaptı diye gazeteciyi hapse atarsanız bütün dünya ayağa kalkar. Çünkü aynı zamanda bu insan hakları ihlalidir. İnsan hakları ihlali evrenseldir. İster Afrika’da olsun, ister Türkiye’de, Hindistan, Amerika’da ister Rusya’da. İnsan hakkı ihlali varsa herkes ayağa kalkar. O nedenledir ki konsoloslar gitmişlerdir, Can Dündar ve Erdem Gül’ün davasını izlemişlerdir. İnsan hakkı ihlali olmuştur. Medya özgürlüğüne değer verdikleri içindir. ‘Neden bunu izliyorsunuz?’ o adamın görevi zaten bu tür davaları izlemek. Bizim de konsoloslar gidip izlerler.” 
Türkiye’nin yaşadığı darbelerin sonucu bir ‘darbe hukuku’ oluştuğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin bir an önce bu ‘darbe hukukundan’ arınması gerektiğini savunarak, “Türkiye’de darbe hukuku diye bir kavram oluştu. Türkiye darbe hukukundan arınması lazım. Ne demek darbe hukuku, zamanında yapılan darbeler sonucu, darbeciler kendi hukuklarını oluşturdular. Siyasi partiler, seçim yasası bunlara örnektir. Bir milletin kendisi, kendi vekilini seçemiyorsa, önüne böyle bir seçenek konamıyorsa, yani millet, milletvekilini seçemiyorsa, orada bir sorunumuz var demektir. Ne yapacağız siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Millet adaylarını kendisi belirleyecek. Yüzde 10 seçim barajı darbe hukukun bir parçası. Milli irade dediler, yüzde 9’un oyunu yok sayıyorsun. Bunlar bu ülkenin insanları değil mi? Bunun da değişmesi lazım. Yüzde 1 oy partinin genel başkanı en azından meclise girebilmeli. Sokakta bağırıp, çağıracağına çıksın mecliste düşüncesini açıklasın” diye konuştu.
“SORUNLARI BİZ ÇÖZERİZ”
Türkiye’de sorunları sadece partisinin çözebileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, özellikle terör sorununun İmralı'da kurulacak masa etrafında değil, Meclise çözülebileceğini ifade ederek, “Eğer Türkiye’de bir sorun varsa, o sorun nasıl çözülür diye bir parti arıyorsanız, bunu büyük özgüvenle söylüyorum o da CHP’dir. Sorun böyle çözülmez dedik, ‘biz çözeceğiz’ dediler. Sorun İmralı’da kurulacak masada çözülmez. Nerede çözülür? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde. Şimdi yeni uyanmışlar ‘evet Mecliste çözülür’ diyorlar. Ama bu kadar olayın sonunda. İktidar partisinin genel başkan yardımcısı diyor ki ‘200 ton bomba yerleştirmişler’ İyi de bomba yerleştirilirken emniyeti, istihbaratı neredeydi, bakanı başbakanı neredeydi? Kim bunların sorumlusu? Şimdi kalktılar kahraman kesildiler. Bu sorun çözülebilir, bu sorununda çözüm adresi CHP’dir. Çünkü biz Kuvayi milliye geleneğinden geliyoruz. Üniter yapı içersinde her sorunu çözmeye hazırız” dedi.
 

 

“TÜRKİYE’NİN KURUCU AYARLARINA DÖNMESİ GEREK”
Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birinin yaşandığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, bu krizin aşılmak zorunda olduğunu söyledi. Bu krizin sadece CHP’nin değil, herkesin ortak sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Türkiye bu krizi aşmak zorunda. Bu sorun sadece CHP’nin ya da sivil toplum örgütlerinin meslek kuruluşlarının değil, hepimizin ortak sorunudur. Türkiye kurucu ayarlarına dönmek zorundadır, kurulurken, hangi hedeflerden, hangi ilkelerden yola çıktıysak, hangi amaçları güttüysek, yeniden 21’nci yüzyılda o kurucu ayarlara Türkiye Cumhuriyeti’nin dönmesi lazım” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 1 saatin üzerinde kürsüde kalan Kılıçdaroğlu, bu süre içerisinde ‘Tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistem için neler yapmalıyız?’ konu başladığında topladığı, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü, milletin vekillerini millet seçsin, seçim barajı düşürülsün, yurt dışı seçim çevresi, düşünceyi açıklama özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakkı, üniversitelerin özerkliği, örgütlenme özgürlüğü, siyasette ahlak, güçlü sosyal devlet, doğa haklarına saygılı siyaset, kanun önünde eşitlik, toplumsal barış, organ mahkemesi, dış politikada 180 derecelik dönüş konularını tek tek açıkladı. Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler ilkokul temel atma programına katılmak üzere Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi’ne geçti.
11 İLÇEYE 11 OKUL
Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Kızılpınar Mahallesi Ülkü Sokak’taki ilkokulun temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çevre il ve ilçe belediye başkanları, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
MİSAFİR ETMEKTEN MUTLULUK DUYDUK
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. İlçe nüfusunun yüzde 85’inin ülkenin çeşitli illerinden gelen vatandaşların oluşturduğunu belirten Akay, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Tekirdağ’ın en büyük üçüncü ilçesinde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz."dedi.
 

 

VERİLEN SÖZLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
30 Mart öncesi seçim beyannamesinde verilen sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Akay, "Bu proje Türkiye’de örnek olacak projelerden birisidir. Tekirdağ Büyükşehir’in 11 ilçede 11 okul projesi gerçekten çok önemli projedir. Okul yapmak belediyelerin görevi değildir. Bu Milli Eğitim Bakanlığının görevidir. Ancak nüfusu büyüyen ve yatırımı yetersiz kalan, ikili öğretimlerle okuyan öğrencilerimizin sıkıntılarına Büyükşehir Belediyesi meclisi olarak kayıtsız kalmadık. Her yıl 1 okul ihtiyacı doğan Çerkezköy’e sosyal demokrat belediyecilik anlayışını göstermek için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Kızılpınar Çerkezköy’ün büyüyen mahallesidir. Bizlerde nüfusun en büyüdüğü mahallede yapılmasını istedik. Buranın sıkıntılarını da biliyoruz. İkili eğitimlerde ve kalabalık nüfuslarda çocuklarımız sıkıntıdalar. Bu sebeple Kızılpınar’da olmasına hassasiyet gösterdik. Burada sadece okulun temelini değil geleceğe de temel atıyoruz. Çerkezköy’ün her geçen gün nüfusu artan en önemli hızlı artan nüfusuna sahip ilçesine milli eğitim yatırımına ihtiyacı olduğunu buradan ifade ediyorum. 1990 yılında Kızılpınar belediye oldu. O zamanlar nüfusu 3 bin civarında iken 26 sene sonra 30 bini aştı. Çok kötü yönetilmiş bir Kızılpınar aldık. Sizlerin de sabrının kalmadığını da biliyoruz. Kızılpınar’da yaşayan vatandaşlarımıza bugün müjdelerle geldik. Kızılpınar’ın hak ettiği yatırımları yapacağız ve seçim öncesi verdiğimiz vaatleri de yerine getireceğiz. Sabrın sonu selamettir. Çok yakında alt yapıya başlayacağız ve üst yapıyı da tamamlayacağız. 2019’da bunlarla sizlerin karşısına çıkacağız” dedi.
TEMELİ BİR AY SONRA
Akay'ın ardından kürsüye çıkan ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “35 bin nüfusa ulaşmış bir Kızılpınar’da maalesef kanalizasyon ve altyapının olmaması Tekirdağ’ın bir ayıbıdır. İşte biz bu ayıbı kaldırıyoruz, ihalesini yaptık, 1 ay sonra temelini atacağız. Yine Çerkezköy’ün çok önemli bir ihtiyacı var, Kültür Sarayı ihtiyacı. Onun da müjdesini buradan veriyorum” dedi.
BİZ SOSYAL DEMOKRATIZ
Okulun temel atma törene katıldığı için büyük memnuniyet duyduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim hayatımda en güzel işlerden birisi bir okulun temelini atmak. Çünkü bizim güzel bir Türkiye’ye, beraber yaşayacağımız bir Türkiye’ye ihtiyacımız var. O Türkiye’de çocuklarımızın çok iyi okuması, onlara her türlü imkanın sağlanması lazım. Eğer çocuklarımız okursa Türkiye geleceğe güvenle bakar. Çocuklarımız iyi yetişirse anne ve baba olarak bütün çocuklarımız ile kıvanç duyarız, övünç duyarız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapması gereken yatırım çocuklarımızı düşündüğümüz için, evlatlarımızı düşündüğümüz, onların anne ve babalarını düşündüğümüz için biz yerine getiriyoruz. Çünkü biz sosyal demokratız, çünkü biz insanımızı seviyoruz."dedi.
 

 

YAKIŞIKLI BAŞKAN
Çerkezköy'ün genç ve yetenekli bir Belediye Başkanı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Aynı zamanda yakışıklı bir Belediye Başkanınız var. Siz onu seviyorsunuz, biz de onu çok seviyoruz. Büyükşehir belediye Başkanımızı ve diğer Belediye Başkanlarımızı da seviyoruz. Emin olun Tekirdağ mahallesi ne olursa olursa olsun, ilçesi ne olursa olsun Türkiye’nin yıldızı yapmaya kararlıyız.” dedi.
Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çevre il ve ilçe belediye başkanları birlikte butona basarak 21 derslikli okulun temeline ilk harcı attı. Temel atma törenin ardından CHP lideri ilçeden ayrıldı.