Karakoç'tan Ülkücü gençlerle seminer

İstanbul Ülkü Ocakları eski İl Başkanı ve MHP MYK üyesi Erdem Karakoç, Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı 'Ocak içi eğitim'leri kapsamında Kapaklı Ülkü Ocakları üyelerine seminer verdi.

GÜNDEM 3.04.2016 22:20:00 0
Karakoç

Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Ersan Çoşkun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin,Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Çakmak ve ülkücü gençler katıldı.

 

 

Ülkücü hareketin kuruluş felsefesi ve hareketin kurucu lideri Merhum Alpaslan Türkeş'in idealleri ve Türk milliyetçiliğinin dünü ve bugününün mukayesesinin yapıldığı seminerde gençlere seslenen MHP MYK üyesi Erdem Karakoç, "Bir dönem Türk milliyetçiliği suç sayılıyordu. Türk milliyetçiliğinin lideri ve mensuplarının tabutluklara hapsediliyordu. Ancak bugün gelinen noktada merhum liderimiz Başbuğ Alpaslan Türkeş'in içeriden ve dışarıdan milletimize kurulan tuzakları gördü. Tıpkı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti gençlerimize emanet ettiği gibi, Başbuğumuz da hareketimizin temel taşları olan Ülkü Ocaklarını Türk gençliği üzerine inşa etti. Her türlü darbe, fitne fesat ve olumsuzluklara rağmen Ülkü Ocakları Türk gençliğinin milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi için ülkemiz genelinde her ilde her ilçede ve her bucakta faaliyetlerini Türk milletinin milli ve manevi çıkarları doğrultusunda sürdürmüştür."dedi.
Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'ın Resulü buyuruyor ki; milletin efendisi milletine hizmet edendir. Biz ülkücüler de bu düsturla yıllardır aziz milletimizin emrinde, onların milli menfaatleri doğrultusunda Türk siyasetindeki mihenk taşıyız. Ülkemizde hükümetler gelir ve geçer. Bakın 1990'lı yıllarda siyaset yapanların bugün yerinde yeller esiyor. Ama Türk milliyetçilerinin ve onların mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi her türlü olumsuzluğa rağmen Türk siyasetindeki yerini ve ağırlığını koruyor ve Ülkü Ocaklarımızda ilim ve fikir ateşi yandıkça sonsuza dek koruyacaktır. Başbuğumuzu aramızdan ayrılışının hayırla yâd ediyorum. 1960'lı yıllarda 'en kötü demokrasi, en iyi asker idareden iyidir' çıkışı ile ülkücülerin demokrasiye ve Cumhuriyet değerlerine olan inancı ile Türk siyasetinde demokrasi karşıtı her türlü girişimin karşısında durmuş bir liderin yaktığı ateş bugün Kapaklı ilçemizde olduğu gibi ülkemizin her tarafında yanmaktadır. 1960'lar, 1970'ler ,1980 ve 28 Şubat süresinde ki milliyetçilerin tutum ve davranışları ne ise bu günde aynıdır."
Cumhuriyet'in kuruluşu ve tarihi olaylardan örneklerin verildiği 'Ocak içi' eğitim seminerinde, 1980'li yıllarda Ülkücülerin verdiği mücadele, yaşanan olayların doğurduğu sonuçlar değerlendirilirken, ülkede ve bölgede meydana gelen son olaylar ve bu olaylar karşısında Türk milliyetçilerinin milli duruşu Kapaklı'daki Ülkücü gençlere anlatıldı.
Ardından ocaklı gençler, Karakoç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.